Mogyoróvajas keksz a sütisdobozba: fenséges nasi egyszerűen

Mogyorovajas keksz c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindössze néhány hozzávalóból készül, és annyira tartalmas, porhanyós és mogyorós, hogy egy morzsa sem marad majd belőle.

Azt vallom, hogy mindenkinek szüksége van egy jó mogyoróvajas sütireceptre. És ha az egyszerűen készülő nasik fele húz a szíved, akkor ebben a kekszben meg is találtad az igazit!

A recept nemcsak egyszerű, de könnyen hozzáférhető alapanyagokat használ, amelyeket 1-2 sütés után fejből is könnyen felidézel majd. A sok mogyoróvaj miatt nem igényel semmilyen más zsiradékot, és tejmentesen is elkészítheted, ha a tehéntejet növényi italra cseréled, ahogy a recept is javasolja. Így laktózérzékenyként is korlátlan mennyiségben nassolhatod.

Ráadásként pedig isteni illatot varázsolnak az egész lakásba!

A legjobb mogyoróvajas keksz

Mogyorovajas keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 270 g natúr mogyoróvaj (sima vagy darabos)
  • 150 g cukor
  • 6 ek növényi ital
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 120 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só (ha a mogyoróvaj nem sózott)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki 2 nagyobb tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálban adjuk a cukrot, a növényi italt és a vaníliát a mogyoróvajhoz, és keverjük krémesre őket.

Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, és alaposan forgassuk a mogyoróvajhoz. Ezen a ponton a massza egész sűrű, ezért kézzel könnyebb lesz összedolgozni a hozzávalókat.

Ha összeállt, formázzunk kisebb evőkanálnyi gombócokat belőle, és helyezzük őket a tepsikre egymástól 4-5 cm-es távolságban. Egy villa hátával nyomkodjunk kereszt alakú formát a gombócokba, és közben lapítsuk kissé össze, kekszformát létrehozva.

Süssük őket 10-13 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a kekszeket. 

Légmentesen zárható edényben tároljuk: szobahőmérsékleten 5 napig, hűtőben 2 hétig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük