Almás bundában sült csirkemell: eteti magát, olyan finom

4
Nyomtatás
almas-bundas-hus
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirke és az alma remek párost alkotnak: ha rántott húst készítesz, érdemes a hagyományos panír helyett kipróbálni valami újat, amitől még finomabb lesz a frissensült.

Az alma csodás gyümölcs, sütésre és főzésre is kiváló. Gyakran kerül húsok mellé köretként, vagy töltelékként használják. Én most egy palacsintatészta sűrűségű masszába reszeltem, amelybe csirkemellet forgattam, majd ezt sütöttem készre bő olajban. Egyszerű, mégis nagyszerű recept, így sokkal különlegesebb a jól megszokott rántott hús.

Így is lehet

A receptben nem használtam fűszereket, de ez nem jelenti azt, hogy ne mehetne a palacsintamasszába egy kis őrölt bors, Cayenne vagy reszelt gyömbér. Légy merész, és kísérletezz kedved szerint! Az elkészült frissensült mellé salátát vagy párolt zöldségeket kínálj.

Almás bundában sült rántott csirkemell

almas-bundas-hus2

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 3 darab zöld alma
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • szükség szerint víz
  • 1 bögre liszt a hús forgatásához
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki. Ezután sózzuk le és tegyük félre 30 percre.

Az almát tisztítsuk meg, majd reszeljük le.

A tojásokat üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a lisztet és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe a masszába keverjük bele a lereszelt almákat.

A húst forgassuk meg a lisztben, majd az almás bundában. Ezután bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon