
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
A jól megszokott rántott hús bundája kap egy kis extrát, amitől sokkal ízletesebb. Kínáld valamilyen körettel, vagy készíts belőle szendvicset.
Az alma csodás gyümölcs, sütésre és főzésre is kiváló. Gyakran kerül húsok mellé köretként, vagy töltelékként használják. Én most egy palacsintatészta sűrűségű masszába reszeltem, amelybe csirkemellet forgattam, majd ezt sütöttem készre bő olajban. Egyszerű, mégis nagyszerű recept, így sokkal különlegesebb a jól megszokott rántott hús.
A receptben nem használtam fűszereket, de ez nem jelenti azt, hogy ne mehetne a palacsintamasszába egy kis őrölt bors, Cayenne vagy reszelt gyömbér. Légy merész, és kísérletezz kedved szerint! Az elkészült frissensült mellé salátát vagy párolt zöldségeket kínálj.
A húst tetszés szerint szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki. Ezután sózzuk le és tegyük félre 30 percre.
Az almát tisztítsuk meg, majd reszeljük le.
A tojásokat üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a lisztet és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe a masszába keverjük bele a lereszelt almákat.
A húst forgassuk meg a lisztben, majd az almás bundában. Ezután bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu