Krémes quinoakása fahéjas sült almával: rostban gazdag napindító

3
Nyomtatás
Almas-quinoakasa-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az almás quinoakása pont olyan egyszerűen készül, mint az elterjedtebb zabpelyhes változat: a tartalmas és tápláló fogásnak a sok fahéjtól lesz őszi hangulata.

Ha gyakran eszel reggelire zabkását, akkor ez az almás quinoakása is nagyon fog tetszeni. A quinoa a zabhoz hasonlóan rengeteg rostot tartalmaz és gluténmentes is, így időnként kompromisszumok nélkül váltogathatod őket.

A quinoa előkészítése és főzése viszont kissé eltér a zabpehelyétől: míg a zabpelyhet különösebb előkészítés nélkül elkezdheted főzni, addig a quinoát többször is érdemes bő vízben átmosni, különben kesernyés lesz a vele készült étel, és hosszabb főzést is igényel.

Almás quinoakása

Almas-quinoakasa

Hozzávalók 2 személyre

A kásához:

  • 100 g quinoa
  • 400 ml mandulaital
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.25 tk.
  • 1 ek. opcionális mandulavaj
  • 1 marék mandula durvára darabolva

A fahéjas almához:

  • 2 közepes édes alma
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 tk. őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A kásához a quinoát alaposan öblítsük át, majd tegyük közepes lábasba. Adjuk hozzá a mandulaitalt, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a sót, és közepes hőfokon, időnként átkeverve főzzük 15 percig, vagy amíg a quinoa teljesen meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a mandulavajat (ha használunk).

Közben az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházakat, és kockázzuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, és közepes hőfokon, 5 perc alatt süssük benne aranybarnára az almát. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a juharszirupot és a fahéjat.

A quinoakását kanalazzuk két tálkába, és még melegen, a sült almával és manduladarabokkal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon