Isteni édes köleskása sok mazsolával: egészséges, és tele van rosttal
A sok mazsolával készült köleskása nemcsak nagyon finom desszert, hanem egészséges is.
Ha gyakran eszel reggelire zabkását, akkor ez az almás quinoakása is nagyon fog tetszeni. A quinoa a zabhoz hasonlóan rengeteg rostot tartalmaz és gluténmentes is, így időnként kompromisszumok nélkül váltogathatod őket.
A quinoa előkészítése és főzése viszont kissé eltér a zabpehelyétől: míg a zabpelyhet különösebb előkészítés nélkül elkezdheted főzni, addig a quinoát többször is érdemes bő vízben átmosni, különben kesernyés lesz a vele készült étel, és hosszabb főzést is igényel.
A kásához a quinoát alaposan öblítsük át, majd tegyük közepes lábasba. Adjuk hozzá a mandulaitalt, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a sót, és közepes hőfokon, időnként átkeverve főzzük 15 percig, vagy amíg a quinoa teljesen meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a mandulavajat (ha használunk).
Közben az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházakat, és kockázzuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, és közepes hőfokon, 5 perc alatt süssük benne aranybarnára az almát. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a juharszirupot és a fahéjat.
A quinoakását kanalazzuk két tálkába, és még melegen, a sült almával és manduladarabokkal fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu