Krémes köleskása őszi fűszerekkel: ezt edd, ha unod a zabpelyhet

Koleskasa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos zabkása mintájára elhoztuk a szintén rostdús, tartalmas köleskását: igazi őszi változatot mutatunk melengető fűszerekkel és mézédes körtével.

Ha az édes reggelik rajongója vagy, akkor minden bizonnyal gyakran szerepel a tányérodon zabkása. Azonban nem kell leragadnod egyetlen gabonafélénél: a zab mellett a köles is remek alapanyaga a tartalmas reggelinek.

Bár a kölest leggyakrabban sós köretek formájában fogyasztjuk, édesen, gyümölcsökkel kombinálva is isteni. Sőt, semleges íze miatt még a túró helyettesítésére is alkalmas, így ha nem eszel tejtermékeket, akkor kölesből remek hamis túrógombócot készíthetsz.

Ennek a kásának nemcsak az a pozitívuma, hogy nagyon tartalmas, hanem emellett rengeteg rostot és komplex szénhidrátot is tartalmaz, így hosszan tartó energiával lát majd el. Bár a kölesnek a zabnál hosszabb főzési időre van szüksége, megéri a várakozást: egy fitt és vitamindús reggeli lesz a jutalmad.

Krémes köleskása

Koleskasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 150 g köles
  • 400 ml növényi ital (kókusz, zab, mandula)
  • 1 csipet
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.5 tk szerecsendió
  • 2 ek juharszirup
  • 2 ek mandulavaj
  • 1 db édes körte
Recept idők

Elkészítés:

A kölest öblítsük le folyó víznél, majd a növényi itallal, a sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval együtt tegyük egy kisebb edénybe, és 12-15 perc alatt főzzük puhára.

Keverjük hozzá a juharszirupot és a mandulavajat, és osszuk két tálkába. A körtét mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk tetszés szerinti darabokra. Díszítsük vele a kását. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük