Krémes köleskása őszi fűszerekkel: ezt edd, ha unod a zabpelyhet
A hagyományos zabkása mintájára elhoztuk a szintén rostdús, tartalmas köleskását: igazi őszi változatot mutatunk melengető fűszerekkel és mézédes körtével.
Ha az édes reggelik rajongója vagy, akkor minden bizonnyal gyakran szerepel a tányérodon zabkása. Azonban nem kell leragadnod egyetlen gabonafélénél: a zab mellett a köles is remek alapanyaga a tartalmas reggelinek.
Bár a kölest leggyakrabban sós köretek formájában fogyasztjuk, édesen, gyümölcsökkel kombinálva is isteni. Sőt, semleges íze miatt még a túró helyettesítésére is alkalmas, így ha nem eszel tejtermékeket, akkor kölesből remek hamis túrógombócot készíthetsz.
Ennek a kásának nemcsak az a pozitívuma, hogy nagyon tartalmas, hanem emellett rengeteg rostot és komplex szénhidrátot is tartalmaz, így hosszan tartó energiával lát majd el. Bár a kölesnek a zabnál hosszabb főzési időre van szüksége, megéri a várakozást: egy fitt és vitamindús reggeli lesz a jutalmad.
Krémes köleskása
Hozzávalók 2 személyre
- 150 g köles
- 400 ml növényi ital (kókusz, zab, mandula)
- 1 csipet só
- 0.5 tk fahéj
- 0.5 tk szerecsendió
- 2 ek juharszirup
- 2 ek mandulavaj
- 1 db édes körte
Elkészítés:
A kölest öblítsük le folyó víznél, majd a növényi itallal, a sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval együtt tegyük egy kisebb edénybe, és 12-15 perc alatt főzzük puhára.
Keverjük hozzá a juharszirupot és a mandulavajat, és osszuk két tálkába. A körtét mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk tetszés szerinti darabokra. Díszítsük vele a kását. Még melegen fogyasszuk.
-
2024-03-15 06:30:02
-
2023-11-09 07:32:01
-
2023-08-17 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!