Frissítő almás répasaláta: a citromos öntet a lelke

Almas-repasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a könnyed saláta egyszerű alapanyagokból készül, gyors és üde, önmagában vagy köretként is tökéletes fogás.

A legtöbb répából készült saláta gyorsan és egyszerűen készül, az édes zöldség pedig nem igényel különleges fűszerezést, hiszen önmagában is ízes. A legjobb, ha frissen kerül a salátába, így a lehető legtöbb vitamint fogyaszthatod el vele.

Ennél az almás változatnál éppen így történik: apróra reszelt friss répa és alma alkotja, és mivel mindkét hozzávaló kellemesen aromás, kevés citromlé, só és bors is éppen elég ahhoz, hogy egy finom salátát hozz ki belőlük. Fogyaszd önmagában előételként, köretként vagy akár savanyúság helyett.

Almás répasaláta

Almas-repasalata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g répa lereszelve
  • 2 közepes piros alma meghámozva, lereszelve
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk juharszirup vagy méz
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és alaposan forgassuk össze. (Fontos, hogy reszelés után azonnal locsoljuk le az almát a citromlével, különben megbarnul.)

A salátát azonnal fogyaszthatjuk, de ahhoz, hogy igazán összeálljanak az ízek, a legjobb, ha 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük