8 fehérjében gazdag, tápláló saláta: laktatóak, és nem emelik nagyon a vércukorszintet
Ha elegendő fehérje kerül a salátába, még táplálóbb és egészségesebb lesz a fogás.
Ez a könnyed almás-spenótos saláta az egyik legfinomabb köret a téli időszakban, amely akár önmagában, vacsorára is megállja a helyét. Olyan, könnyen beszerezhető, szezonális hozzávalók alkotják, mint a bébispenót, az alma, az aszalt vörös áfonya vagy a dió.
A felsoroltakat az egyszerre édeskés és pikáns, juharszirupos-dijoni mustáros öntet hozza össze, amelyben egy igazi különlegesség, a selymes tahini, azaz szezámpaszta is helyet kap. A pirított szezámmagból készült krém karakteresebbé teszi a vele készült öntetet, és ha ezt használod, akkor a salátád olajmentesen is mennyei lesz.
A saláta hozzávalóit tegyük egy nagyobb tálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, ha túl sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál vizet is. Öntsük a salátára, és óvatosan forgassuk össze vele.
Kanalazzuk tányérokra, és frissen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu