Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg

3
Nyomtatás
Almas-spenotsalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy könnyed, télies hangulatú fogást készítenél, akkor ezzel a vitamindús almás-spenótos salátával nem foghatsz mellé: roppanós diótól izgalmas!

Ez a könnyed almás-spenótos saláta az egyik legfinomabb köret a téli időszakban, amely akár önmagában, vacsorára is megállja a helyét. Olyan, könnyen beszerezhető, szezonális hozzávalók alkotják, mint a bébispenót, az alma, az aszalt vörös áfonya vagy a dió.

A felsoroltakat az egyszerre édeskés és pikáns, juharszirupos-dijoni mustáros öntet hozza össze, amelyben egy igazi különlegesség, a selymes tahini, azaz szezámpaszta is helyet kap. A pirított szezámmagból készült krém karakteresebbé teszi a vele készült öntetet, és ha ezt használod, akkor a salátád olajmentesen is mennyei lesz.

Almás-spenótos saláta

Almas-spenotsalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 300 g bébispenót
  • 2 közepes alma felszeletelve
  • 50 g dió enyhén megpirítva, durvára darabolva
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve

Az öntethez:

  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 ek. tahini
  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. juharszirup
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • kevés víz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit tegyük egy nagyobb tálba.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, ha túl sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál vizet is. Öntsük a salátára, és óvatosan forgassuk össze vele.

Kanalazzuk tányérokra, és frissen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon