![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Habcsók vagy olasz macaron, mindegy hogy hívjuk, az amaretti nagyon finom
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az amaretti keksznél nem sok finomabb nassolnivaló van - sok-sok mandula, tojáshab és Amaretto likőr alkotja. Hát lehet ezt nem szeretni?
Az olasz aprósütemény, ha úgy tetszik, az olaszok habcsókja, kívül ropogós, belül puha, picit ragacsos, ráadásul teljesen gluténmentes, úgyhogy jó választás lehet a gluténérzékenyek számára is.
Maradékfelhasználó recept
Biztosan veletek is sokszor előfordul, hogy marad egy csomó tojásfehérjétek - mert a sárgáját felhasználjátok különböző főzött krémekbe, süteményekbe vagy majonézbe - és nem tudtok velük mit kezdeni. Én legtöbbször sima habcsókot sütök belőlük, pedig pár egyszerű alapanyag hozzáadásával ezt a csodálatos amaretti kekszet is elkészíthetném.
Szerintem nem érdemes kihagyni az Amaretto likőrt az olasz finomságból, de ha kisgyerekek is ennének belőle, akkor mandulaaromával lehet helyettesíteni.
Légmenetesen lezárt dobozban vagy üvegben 3-4 napig elállnak a kis kekszek. Ha azt hinnétek, hogy nem fognak elfogyni ennyi idő alatt, nagyot tévedtek - ebből az adagból 30-35 darab keksz jön ki, amelyek valószínűleg a másnapot sem fogják megérni.
Amaretti keksz
![amarettirecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290980/29098095_a67db5f42ee1b913ebebaa1a07ce3847_wm.jpg)
Hozzávalók 30 adaghoz
- 3 darab tojásfehérje
- 280 gramm őrölt mandula vagy mandulaliszt
- 280 gramm porcukor
- 0.25 teáskanál vaníliakivonat
- 30 milliliter Amaretto likőr
- opcionális porcukor (hempergetéshez)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük bele az őrölt mandulát, porcukrot és a vaníliakivonatot. Lassan adagoljuk hozzá az Amaretto likőrt is. Olyan sűrűségű masszát kell kapnunk, amit lehet formázni. Körülbelül diónyi golyókat formáljunk a tésztából.
Ha édesebbre szeretnénk a kekszeket, akkor tegyünk egy adag porcukrot egy tányérra, és hempergessük meg benne a megformázott golyókat, így tegyük őket a sütőpapírra.
Hagyjunk köztük egy kis helyet, sütés közben nőni fognak. Egy kicsit nyomkodjuk le a tetejüket, majd mehetnek a sütőbe 15 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!