Az aszalt szilvát áztassuk vörösborba legalább egy éjszakára. Közvetlenül a hús készítése előtt szűrjük le, és vágjuk kisebb darabokra. Rakjuk egy tálba, keverjük hozzá a puha vajat, a mézet, a durvára vágott dióbelet, a kakukkfüvet és egy csipet sót.
A pulykamellet vágjuk hosszában félbe, majd óvatosan nyissuk szét, hogy egy nagy lapot kapjunk. Enyhén klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságú legyen. Sózzuk, borsozzuk a húst. Egyenletesen helyezzük el az aszalt szilvás masszát a hús közepén.
Óvatosan tekerjük fel a pulykát a hosszabbik oldalánál kezdve, hogy egy szép hengert kapjunk. Ha szükséges, kössük át konyhai zsineggel, hogy egyben maradjon a töltelék.
A feltekert pulykát borítsuk be baconnel úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást.
Helyezzük a roládot egy sütőtálba. Öntsünk alá vizet, és fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül másfél óráig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig, hogy a bacon szépen megpiruljon. Sütés közben locsolgassuk a húst, hogy finom szaftos legyen.