Ázsiai darált húsos ragu zöldbabbal: könnyen összedobható és finom

3
Nyomtatás
Ázsiai darált húsos zöldbab cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha unod a szokásos darált húsos fogásokat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a különleges ázsiai stílusú ételt.

Az ázsiai darált húsos fogás egyszerűen és gyorsan készül, tökéletes meal prep, hűtőben 2-3 napig tárolható.

Az ételt még ízletesebbé teheted, ha finomra aprított újhagymát adsz hozzá. Ha pedig extra ropogós textúrát csempésznél a fogásba, akkor a végén keverj hozzá kesudiót vagy mogyorót.

Az ázsiai darált húsos étel rizzsel vagy rizstésztával kínálva az igazi, és hogy még varázslatosabb legyen, kínálj mellé uborka- vagy répasalátát.

Ázsiai darált húsos zöldbab

Ázsiai darált húsos zöldbab ct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 60 dkg darált sertéshús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 300 g zöldbab
Recept idők

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 perc után keverjük hozzá a darált húst.

A húst pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran kevergessük, és adjuk hozzá a sót, borsot, szezámolajat, szójaszósz, chilit és a cukrot.

A pirult húshoz keverjük hozzá a zöldbabot, és pirítsuk még 5-8 percig, amíg kicsit megpuhul a zöldbab, de roppanós marad az állaga.

Az elkészült ételt rizzsel vagy rizstésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon