
Darált húsos kosárka gombával töltve: a gusztusos fogás muffinsütőben készül
A muffinsütőben nem csak sütemény készülhet, ízletes és mutatós sós harapnivalót is összedobhatsz benne.
Az ázsiai darált húsos fogás egyszerűen és gyorsan készül, tökéletes meal prep, hűtőben 2-3 napig tárolható.
Az ételt még ízletesebbé teheted, ha finomra aprított újhagymát adsz hozzá. Ha pedig extra ropogós textúrát csempésznél a fogásba, akkor a végén keverj hozzá kesudiót vagy mogyorót.
Az ázsiai darált húsos étel rizzsel vagy rizstésztával kínálva az igazi, és hogy még varázslatosabb legyen, kínálj mellé uborka- vagy répasalátát.
Egy magas falú serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 perc után keverjük hozzá a darált húst.
A húst pirítsuk 15-20 percig, közben gyakran kevergessük, és adjuk hozzá a sót, borsot, szezámolajat, szójaszósz, chilit és a cukrot.
A pirult húshoz keverjük hozzá a zöldbabot, és pirítsuk még 5-8 percig, amíg kicsit megpuhul a zöldbab, de roppanós marad az állaga.
Az elkészült ételt rizzsel vagy rizstésztával kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu