![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ázsiai, wokban pirult marhahús hagymával keverve: isteni ebéd pillanatok alatt
![stirfry](https://kep.index.hu/1/0/4267/42671/426713/42671378_3257048_42fd31b8cf5c37cb48cc25e55712ed3e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha kedveled a szójaszószt, ezt a marhahúsos-hagymás stir fry-t imádni fogod, nem kell hozzá sok minden, mégis nagyon összetett az ízvilága.
Ha kevés időd van főzni, de valami különlegeset készítenél, fordulj az ázsiai konyhához, a stir fry-nál kevés jobb és gyorsabb dolog létezik. A stir fry, vagyis keverve pirítás lényege, hogy az alapanyagokat nagy lángon, hirtelen sütik, így pillanatokon belül tálalhatod is a fogást.
Az alábbi recept picivel több időt igényel, ugyanis a marhahúst pácolni kell, de arra is elég 15 percet rászánnod. A szójaszósz, az osztrigaszósz és a sherry íze dominál az ételben, de ha szeretnéd, szaftosabbra is készítheted, szezámolajjal is felöntheted.
Ázsiai marhahús
![stirfry2](https://kep.index.hu/1/0/4267/42671/426713/42671388_dd76160217840836f839f8a2b585290d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 500 gramm marhahús (bélszín, hátszín)
- 1 tk keményítő
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk sherry
- 2 ek olaj
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál zöldhagyma
Szósz:
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 tk cukor
- ízlés szerint szezámolaj
Elkészítés:
A húst vágjuk egészen vékony szeletekre.
A szójaszószt, a sherryt és a keményítőt keverjük össze, forgassuk egybe a hússal. Hagyjuk állni 15 percig.
A hagymákat pucoljuk meg, a fehéret és a zöldet vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát apróra.
Melegítsünk olajat egy wokban, dobjuk rá a húst, magas lángon pirítsuk 1-2 percig, míg meg nem barnul. Nem baj, ha nem sül még át teljesen. Tegyük félre.
Öntsünk még egy kevés olajat a wokba, dobjuk rá a fehér hagymát, közepes lángon pirítsuk, míg meg nem puhul. A végén adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát is. Tegyük vissza a marhahúst, és öntsük rá a kikevert szószt, egy kevés szezámolaj is mehet rá. Pirítsuk tovább nagy lángon, míg a marhahús át nem sül teljesen.
Keverjük bele a zöldhagymát is, majd rizzsel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!