A fűszeres tofuhoz a tofut szűrjük le, és papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges nedvességet. Kézzel tördeljük kisebb-nagyobb darabokra, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lime levét és 1 evőkanál olajat. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe 1 órára, hogy a tofut kellőképpen átjárják a fűszerek.
A maradék 1 evőkanál olajon pirítsuk aranybarnára 5-6 perc alatt, majd szedjük egy tálba, és tegyük félre.
Ugyanabban az edényben dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kaliforniai paprikát és a chilit, és együtt is pirítsuk további 1-2 percig. Keverjük hozzá a leöblített rizst, sót, borsot, pirospaprikát és őrölt koriandert, oregánót, babérlevelet, majd öntsük fel a vízzel, a paradicsompassatával, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a rizs meg nem puhul.
Adjuk hozzá a leszűrt vörösbabot, kukoricát és a fűszeres tofut, fél percig hagyjuk együtt is rotyogni. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a friss koriandert, igény szerint ízesítsük még kevés cukorral, sóval, lime-lével, és melegen fogyasszuk.