Krémes lencsepástétom dióval: tápláló szendvicskrém húsmentesen
Krémes és tartalmas lencsepástétom, amelyet dió és friss zöldfűszerek tesznek még táplálóbbá: tökéletes szendvicskrém húsmentes napokra.
Ez a babos pástétom – ahogy a legtöbb hüvelyesből készülő zöldségpástétom – az egyik legjobb húsmentes szendvicskrém, és ennek több oka is van. Gyorsan készül, több napig élvezheted a gazdag ízeket, és a húsos változathoz hasonlóan rengeteg fehérjét tartalmaz. Mindezt pedig szívbarát módon nyújtja neked, hiszen alacsony a zsírtartalma, és rengeteg rost van benne.
A krémes kencét teljesen az alapoktól, száraz vesebabból is elkészítheted, vagy ha még több fehérjét szeretnél belezsúfolni, akkor válaszd a mexikói feketebabot. A krém pikantériája a füstölt tofu, amely által kissé olyan élmény lesz a fogyasztása, mintha szalonnazsír is került volna bele.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és további 1-2 percig pirítsuk. Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített vörösbabot, daraboljuk bele a füstölt tofut, majd ízesítsük a mustárral és a fűszerekkel.
Néhány perc alatt dolgozzuk teljesen simára, kanalazzuk tiszta befőttesüvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Hűtőben tároljuk, és egy héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu