Baconbe tekert csirkemell: a hús fűszervajas tölteléket rejt

Baconbe tekert csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az étvágygerjesztő fogás egyszerűen készül, ennek ellenére igazi lakoma kerül belőle az asztalra, amit örömmel fogyaszt el a család.

A húsos fogások közül a csirkemelles receptek a legnépszerűbbek, még a legválogatósabb gyerek is örömmel megeszi a csirkéből készült ebédet. A csirkemell nem csak rántva finom, sütőbe tolva is el lehet készíteni: hogy véletlenül se legyen száraz, kapjon tölteléket, és baconnel is borítsd be.

A baconnel körbetekert csirkemell változatos töltelékekkel dobható össze. Mi most fűszervajjal kentük meg a húst, melyben friss bazsalikom, fokhagyma, majoránna és aszalt paradicsom gondoskodik a különleges ízélményről. Ha szereted a csípőset, akkor 1 darab chilipaprikát is kockázz a vajhoz, vagy erős paprikakrémből keverj hozzá 1 teáskanálnyit. A pirosra sült hús friss salátával kínálva a legjobb, de krumplival vagy rizzsel is jólesik.

Baconbe tekert, fűszervajjal töltött csirkemell

Baconbe tekert csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg puha vaj
  • fekete vagy fehér bors ízlés szerint
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 5 darab bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál majoránna
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 500 g bacon
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd két fólia közt klopfoljuk vékonyra. Ezután a szeleteket sózzuk le és tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Az is jó megoldás, ha a mellfilét középen félbevágjuk és kihajtjuk, mint egy könyvet, és ezután sózzuk le.

A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, friss bazsalikommal, majoránnával és a finomra aprított aszalt paradicsommal.

A fűszeres vajjal kenjük meg a húst, majd tekerjük fel, vagy hajtsuk a húst a töltelékre, attól függően, hogy készítettük elő.

Ezután baconnel tekerjük körbe a húst, és fektessük olajjal kikent tepsire. Toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a bacon aranybarna és ropogós nem lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük