
Baconbe tekert csirkemell: a hús fűszervajas tölteléket rejt

Az étvágygerjesztő fogás egyszerűen készül, ennek ellenére igazi lakoma kerül belőle az asztalra, amit örömmel fogyaszt el a család.
A húsos fogások közül a csirkemelles receptek a legnépszerűbbek, még a legválogatósabb gyerek is örömmel megeszi a csirkéből készült ebédet. A csirkemell nem csak rántva finom, sütőbe tolva is el lehet készíteni: hogy véletlenül se legyen száraz, kapjon tölteléket, és baconnel is borítsd be.
A baconnel körbetekert csirkemell változatos töltelékekkel dobható össze. Mi most fűszervajjal kentük meg a húst, melyben friss bazsalikom, fokhagyma, majoránna és aszalt paradicsom gondoskodik a különleges ízélményről. Ha szereted a csípőset, akkor 1 darab chilipaprikát is kockázz a vajhoz, vagy erős paprikakrémből keverj hozzá 1 teáskanálnyit. A pirosra sült hús friss salátával kínálva a legjobb, de krumplival vagy rizzsel is jólesik.
-
2023-11-23 06:32:01
-
2023-11-12 07:52:02
-
2023-11-04 09:28:02
Baconbe tekert, fűszervajjal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- 25 dkg puha vaj
- fekete vagy fehér bors ízlés szerint
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 5 darab bazsalikomlevél
- 1 teáskanál majoránna
- 4 darab aszalt paradicsom
- 500 g bacon
- kevés olaj
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, majd két fólia közt klopfoljuk vékonyra. Ezután a szeleteket sózzuk le és tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Az is jó megoldás, ha a mellfilét középen félbevágjuk és kihajtjuk, mint egy könyvet, és ezután sózzuk le.
A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, friss bazsalikommal, majoránnával és a finomra aprított aszalt paradicsommal.
A fűszeres vajjal kenjük meg a húst, majd tekerjük fel, vagy hajtsuk a húst a töltelékre, attól függően, hogy készítettük elő.
Ezután baconnel tekerjük körbe a húst, és fektessük olajjal kikent tepsire. Toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a bacon aranybarna és ropogós nem lesz.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!