Baconbe tekert csirkemell: a hús fűszervajas tölteléket rejt

Nyomtatás
Baconbe tekert csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az étvágygerjesztő fogás egyszerűen készül, ennek ellenére igazi lakoma kerül belőle az asztalra, amit örömmel fogyaszt el a család.

A húsos fogások közül a csirkemelles receptek a legnépszerűbbek, még a legválogatósabb gyerek is örömmel megeszi a csirkéből készült ebédet. A csirkemell nem csak rántva finom, sütőbe tolva is el lehet készíteni: hogy véletlenül se legyen száraz, kapjon tölteléket, és baconnel is borítsd be.

A baconnel körbetekert csirkemell változatos töltelékekkel dobható össze. Mi most fűszervajjal kentük meg a húst, melyben friss bazsalikom, fokhagyma, majoránna és aszalt paradicsom gondoskodik a különleges ízélményről. Ha szereted a csípőset, akkor 1 darab chilipaprikát is kockázz a vajhoz, vagy erős paprikakrémből keverj hozzá 1 teáskanálnyit. A pirosra sült hús friss salátával kínálva a legjobb, de krumplival vagy rizzsel is jólesik.

Baconbe tekert, fűszervajjal töltött csirkemell

Baconbe tekert csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg puha vaj
  • fekete vagy fehér bors ízlés szerint
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 5 darab bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál majoránna
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 500 g bacon
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd két fólia közt klopfoljuk vékonyra. Ezután a szeleteket sózzuk le és tegyük félre, míg a tölteléket elkészítjük. Az is jó megoldás, ha a mellfilét középen félbevágjuk és kihajtjuk, mint egy könyvet, és ezután sózzuk le.

A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, reszelt fokhagymával, friss bazsalikommal, majoránnával és a finomra aprított aszalt paradicsommal.

A fűszeres vajjal kenjük meg a húst, majd tekerjük fel, vagy hajtsuk a húst a töltelékre, attól függően, hogy készítettük elő.

Ezután baconnel tekerjük körbe a húst, és fektessük olajjal kikent tepsire. Toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a bacon aranybarna és ropogós nem lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon