Sütőben sült, baconnel körbetekert fasírt: a finomság közepe meglepetést rejt

4
Nyomtatás
Baconnel körbetekert töltött fasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos fasírt kihagyhatatlan azok számára, akik szeretik a pikáns ízeket, mivel sajttal töltött jalapeño bújik meg a húspogácsa közepén.

A tartalmas kis fasírt igazán különleges töltelékkel készül, jalapeño paprika gondoskodik az izgalmakról, melynek belsejében krémsajtos töltelék lapul. És ha ennyi nem lenne elég, a baconről se feledkezzünk meg, amely szaftosan tartja a finomságot.

A töltött fasírt armadillo egg néven ismert, az elnevezését onnan kapta, hogy hasonlít a formájára. A finomságot grillen és serpenyőben is megsütheted.

Ha nem kapnál friss jalapeñót, akkor savanyítva szerezd be. A savanyított változat felszeletelve érhető el, így krémsajt helyett sajtdarabkát használj tölteléknek.

Baconnel körbetekert töltött fasírt

Baconnel körbetekert töltött fasírt ct

Hozzávalók 8 darabhoz

Töltött paprika:

  • 8 darab jalapeño paprika
  • 60 g krémsajt
  • 150 g reszelt sajt

Fasírt:

  • 1 kg darált hús (sertés, marha, pulyka vagy csirke)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • kevés olaj
  • 8 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Töltött paprika:

A jalapeño paprikákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután a szárukat vágjuk le, és a belsejüket óvatosan távolítsuk el.

Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni, majd amikor lobog, dobjuk bele a paprikákat, és főzzük 5 percig.

A paprikákat tegyük jeges vízbe, hogy kihűljenek.

A krémsajtot és a reszelt sajtot keverjük össze, majd töltsük a jalapeño paprikákba.

Fasírt:

A darált húst sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával, zsemlemorzsával és a tojással keverjük össze.

Egy tepsit készítsünk elő, helyezzük bele a sütőpapírt, amit kevés olajjal kenjünk le.

A darált húsos masszából vegyünk a kezünkbe annyit, amennyibe a töltött jalapeñót kényelmesen be tudjuk csomagolni. A megformázott fasírtot ezután tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük az előkészített sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a fasírtokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon