Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Sütőben sütve még finomabb a zabkása, ráadásul rengetegféle gyümölccsel és fűszerrel dobhatod fel az alapot.
Az egészséges reggeliknél már csak egyetlen dolog lehet jobb: ha a kiszemelt fogás még igazán finom is. Ez a banános, zabpelyhes palacsinta pedig pontosan ezt tudja!
A pihe-puha tésztájába mandulaital, vaníliakivonat, zabpehely és banán is kerül, plusz néhány aromás fűszer. Az egész pedig alig 20 perc alatt elkészül!
Tegyük az összes hozzávalót – az olaj kivételével – a turmixgépbe, és turmixoljuk magas fokozaton addig, amíg szép sima nem lesz. Ez kb. fél-1 perc.
A tésztát hagyjuk a turmixgépben, amíg felmelegítjük a serpenyőt.
Egy közepes serpenyőbe tegyük bele az olajat (1-2 evőkanál), és közepes lángon melegítsük fel.
Amikor a serpenyő felforrósodott, kb. 5 evőkanálnyi palacsintatésztát öntsünk bele, és kb. 3-4 percig süssük, félidőben fordítsuk meg.
Ha a palacsinta esetleg túl gyorsan sülne aranybarnára, akkor csökkentsük a hőt, nehogy megégjen.
Süssük meg az összes tésztát, amiből kb. 9 db jön ki.
Kínáljuk melegében, juharsziruppal vagy friss gyümölccsel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu