Pofonegyszerű banános, zabpelyhes palacsinta: turmixgépben készül a tésztája

3
Nyomtatás
bananos-zabpelyhes-palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs is annál jobb, mint egy egészséges és finom reggeli, ami ráadásul villámgyorsan el is készül. Ezúttal a legegyszerűbb banános, zabpelyhes palacsinta receptjét hoztuk el, ami tej- és gluténmentes is, ráadásul hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Az egészséges reggeliknél már csak egyetlen dolog lehet jobb: ha a kiszemelt fogás még igazán finom is. Ez a banános, zabpelyhes palacsinta pedig pontosan ezt tudja!

A pihe-puha tésztájába mandulaital, vaníliakivonat, zabpehely és banán is kerül, plusz néhány aromás fűszer. Az egész pedig alig 20 perc alatt elkészül!

Banános, zabpelyhes palacsinta

bananos-zabpelyhes-palacsinta

Hozzávalók 9 darabhoz

  • 2 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 120 ml mandulaital
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 140 g (gluténmentes) zabpehely
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.25 tk.
  • a sütéshez olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük az összes hozzávalót – az olaj kivételével – a turmixgépbe, és turmixoljuk magas fokozaton addig, amíg szép sima nem lesz. Ez kb. fél-1 perc.

A tésztát hagyjuk a turmixgépben, amíg felmelegítjük a serpenyőt.

Egy közepes serpenyőbe tegyük bele az olajat (1-2 evőkanál), és közepes lángon melegítsük fel.

Amikor a serpenyő felforrósodott, kb. 5 evőkanálnyi palacsintatésztát öntsünk bele, és kb. 3-4 percig süssük, félidőben fordítsuk meg.

Ha a palacsinta esetleg túl gyorsan sülne aranybarnára, akkor csökkentsük a hőt, nehogy megégjen.

Süssük meg az összes tésztát, amiből kb. 9 db jön ki.

Kínáljuk melegében, juharsziruppal vagy friss gyümölccsel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon