Pillanatok alatt kész a kakaós csodasüti: a tésztája kefirtől lesz puha
A szaftos kakaós csodasütemény neve találó, hisz a finomság alig valamiből, kevés munkával készül, mégis varázslatos.
A mikró nem csak az ételek felmelegítésére alkalmas, lehet benne főzni, sütni is. Bizony, krumplit, kukoricát és még sütit is össze lehet benne dobni villámgyorsan.
A bögrés, kakaós csoda kevés hozzávalóból készül, pillanatok alatt. Remek választás, ha épp rád tör az édesség utáni vágy. A mikrós süti intenzíven kakaós, a tésztája lágy, a belseje pedig szinte folyékony, olyan, mint a csokilávasüti. Ezt a fajta sütit csak melegen érdemes fogyasztani, ha kihűl, már nem lesz élvezetes.
Vegyünk elő egy bögrét, ami bírja a mikrózást.
A bögrébe kanalazzuk bele a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a kakaót. Az alapanyagokat keverjük össze, ezután forgassuk hozzá a tejet, olajat és a tojást.
A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra, tegyük bele a bögrés sütit, majd állítsuk 3 percre a masinát.
Miután lejárt a beállított idő, hagyjuk még a bögrét 30 másodpercig a mikróban. Ezután vegyük ki, és kanalazzuk el. Ha szeretnénk, tejszínhabbal vagy vaníliafagyival kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu