10 laktató fogás kolbászból: isteni receptek, melyeket érdemes kipróbálni
Lehet füstölt, száraz vagy lángolt, a kolbász sokoldalúan felhasználható a konyhában, tartalmas és ízletes fogások készülhetnek belőle, melyeknek nehéz ellenállni.
A britek kedvenc kolbászos étele, a Toad in the hole egyszerűen szervírozható, kezdők is sikerrel kínálhatják. Az étel régen főleg a szegényebb háztartásokban volt népszerű, és krumplipürével, zöldségekkel és valamilyen mártással nyakon öntve kínálták.
Hús helyett valamilyen növényi kolbásszal is működik a recept, így a vegetáriánusok is jó ízzel fogyaszthatják. A tésztát érdemes fűszerezni, elfér benne a rozmaring, kakukkfű, vagy bármi más, amiről úgy érzed, passzol a kolbász ízéhez.
Vegyünk elő egy tepsit és kenjük ki kevés zsírral vagy olajjal. Erre helyezzük rá a kolbászokat, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
Míg a kolbász sül, állítsuk össze a tésztát: a lisztet szitáljuk tálba és forgassuk hozzá a sót és borsot, majd a tojást és a tejet is. A masszát keverjük csomómentesre.
A kolbászokra öntsük rá a tésztát, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütő hőfokát csökkentsük 180 fokra, és 30-40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu