Laktató, tésztában sült kolbász: brit klasszikus egyszerűen

3
Nyomtatás
Brit tésztában sült kolbász cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos fogás, a tésztában sült kolbász a hűvös napokon különösen jólesik. Kínálj mellé párolt zöldségeket, savanyúságot vagy valamilyen mártást!

A britek kedvenc kolbászos étele, a Toad in the hole egyszerűen szervírozható, kezdők is sikerrel kínálhatják. Az étel régen főleg a szegényebb háztartásokban volt népszerű, és krumplipürével, zöldségekkel és valamilyen mártással nyakon öntve kínálták.

Így is lehet

Hús helyett valamilyen növényi kolbásszal is működik a recept, így a vegetáriánusok is jó ízzel fogyaszthatják. A tésztát érdemes fűszerezni, elfér benne a rozmaring, kakukkfű, vagy bármi más, amiről úgy érzed, passzol a kolbász ízéhez.

Brit, tésztában sült kolbász

Brit tésztában sült kolbász ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6-8 darab kolbász
  • kevés zsír vagy olaj
  • 100 g liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • 180 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy tepsit és kenjük ki kevés zsírral vagy olajjal. Erre helyezzük rá a kolbászokat, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

Míg a kolbász sül, állítsuk össze a tésztát: a lisztet szitáljuk tálba és forgassuk hozzá a sót és borsot, majd a tojást és a tejet is. A masszát keverjük csomómentesre.

A kolbászokra öntsük rá a tésztát, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütő hőfokát csökkentsük 180 fokra, és 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon