Ínycsiklandó brokkolis tészta ropogós morzsával borítva: fél óra alatt elkészül
A gyors tésztaétel fokhagymás zsemlemorzsától lesz különleges, egyszerű, mégis mennyei fogás, érdemes kipróbálni.
A brokkoli remek zöldség: rendkívül egészséges és megannyi csodás étel készíthető belőle. Nagy kedvenc a brokkolis tészta, mely többféle verzióban ejti rabul eme pompás zöldség szerelmeseit.
A brokkolis tésztának nyári változata is létezik, mely citrommal megbolondítva lesz igazán frissítő. A citromos, brokkolis tésztában elfér egy kis csípős, érdemes chilit is hozzákeverni, na meg reszelt sajtot. Az egyszerű tésztás fogás lelke a Pecorino Romano sajt.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.
A brokkolit szedjük rózsáira. A rózsákat helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagyma-granulátummal, majd szórjuk meg a reszelt citrom héjával, locsoljuk rá a citrom levét és az olajat. A tepsit toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (amíg a rózsák megpuhulnak).
A sült brokkolit a főtt tésztával, reszelt sajttal és a mentett főzőlével együtt keverjük össze.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu