Ez a legfrissítőbb, legkrémesebb smoothie: fura, de brokkolival készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Brokkoli a turmixba? Meg vagy te őrülve? Tudom, furán hangzik, de csodásan krémes, szuper rostos és nagyon finom lesz.
A zöld turmix nem csak divat, tényleg nagyon frissítő, tápláló dolog. Sokkal több zöld, nyers zöldséget kellene ennünk, mint amennyit egy átlagos napon valóban be tudunk vinni a szervezetünkbe, ezért nagyon jó megoldás, hogy a szükséges mennyiség egy részét egyszűen megisszuk két állomás közt rohanva. Ezek a turmixok ráadásul szuper megoldások köztes étkezésekre is, ha nincs időnk répát rágcsálni, de mégis szeretnénk nagyon sok rostot és vitamint fogyasztani egyszerre.
A fenti recept sokféleképpen variálható: lehet minden alapanyag fagyasztott, ebben az esetben jobb este bedobálni mindent a turmixgépbe és reggel leturmixolni. Az se baj, sőt, külön jó, ha minden friss. Abban az esetben, ha csak az egyik alapanyag, mondjuk a banán vagy a brokkoli fagyasztott, az külön jó, sokkal krémesebb lesz tőle az összhatás.
Brokkolis, gyömbéres smoothie
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 3 rózsa brokkoli
- 2 marék friss vagy fagyasztott leveles spenót
- 2.5 deciliter tej vagy növényi tej
- 1 darab banán
- 1 darab alma
- 1 teáskanál gyömbér, lereszelve
- 1 szelet citrom
Elkészítés:
Az alapanyagokat turmixgépbe tesszük, és teljesen simára turmixoljuk. Ha kell, kicsit hígítunk rajta. Poharakba vagy befőttesüvegekbe töltjük, szívószállal kínáljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors