Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi

3
Nyomtatás
Brokkolis-partifalatok-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek a ropogós brokkolifalatok nemcsak finomak, de egészségesek is: ínyenc köret, vagy mártogatóssal kínálva izgalmas partikaja is lehet!

Készíts finom, tartalmas és egészséges partifalatokat, amelyek mártogatós mellé, de köretként is isteniek! Az összeállításban a brokkoli mellett egy nagy adag csicseriborsó is helyet kap, így ezzel az étellel nemcsak a rost és a vitaminok, de a fehérje is garantált.

A fogás nagy előnye, hogy sütőben, nem pedig bő olajban sül, így a külseje minimális zsiradékkal is ugyanolyan ropogós lesz, és még az olajon is spórolhatsz. 

Brokkolis partifalatok

Brokkolis-partifalatok

Hozzávalók 6 személyre

  • 200 g rózsáira szedett brokkoli
  • 400 g konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 ek. lenmagliszt
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 3 ek. víz
  • 100 g sajt lereszelve (igény szerint vegán)
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a brokkolit és a csicseriborsót aprítógépbe, és dolgozzuk szemcsésre (nem kell, hogy teljesen pépes legyen).

Hagyjuk a keveréket az aprítógép edényében, vagy ha úgy könnyebb, borítsuk át egy keverőtálba, adjunk hozzá minden más hozzávalót, és spatulával dolgozzuk egybe.

Kanalazzunk a masszából csapott evőkanálnyi mennyiségeket, és formázzunk belőlük hosszúkás falatkákat. Helyezzük őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük be olajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30-35 perc alatt. Tetszőleges mártogatóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon