Sajtos, tejfölös sült brokkoli: elképesztően finom, és hihetetlenül egyszerű fogás
A sajtos, tejfölös brokkoliért nem csak a zöldségimádók lesznek oda.
Ha nem egyben tálalod a zöldséget, hanem pürésítve, akkor talán a gyerekek is jobb szívvel megeszik, ráadásul ebben a receptben a brokkoli mellett olyan tápanyagdús finomságok is helyet kapnak, mint a spenót vagy a bazsalikom. Ha szeretnéd, akkor mindezt egy kevés pirított fenyőmaggal is megkoronázhatod.
A tésztás kombináció ráadásul nagyon gyorsan készül, tartalmas, de nem fekszi meg a gyomrodat, így vacsorának is szuper választás.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymát, a fokhagymát és a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. Adjuk hozzá a sót és a borsot, és addig pároljuk, amíg a hagyma megüvegesedik (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a bébispenótot, és együtt is pároljuk további 2-3 percig.
Ezalatt enyhén sós vízben kezdjük el főzni a tésztát a csomagoláson leírt utasítások szerint.
Kanalazzuk át a brokkolis keveréket egy turmixgépbe, adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, a növényi italt és a citromlevet, és pürésítsük őket selymes állagúra.
Szűrjük le az időközben megfőtt tésztát, és öntsük rá a brokkoliszószt. Alaposan keverjük össze őket, ízlés szerint sózzuk meg, ha szükségét érezzük.
A tésztát pirított fenyőmaggal és kevés frissen reszelt citromhéjjal tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu