Laktató és egészséges bulgur- és quinoasaláta gránátalmával – Fogyókúrázóknak ideális
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Akár újévi fogadalom, akár csak változatosság az étkezésben, a saláta jó választás, ha nem akarunk mindig meleg ételt ebédelni.
A napokban bementem az egyik kedvenc boltomba. Ott tényleg minden kapható, ami színes, és ugyan legtöbbször nem létszükséglet, de nagyon nehéz megállni, hogy ne vegyünk valamit, bármit, csak hagyjunk ott egy kis pénzt. Most célirányosan mentem, de sajnos nem volt készleten, amit szerettem volna, így azt gondoltam, hogy üres kézzel távozhatok. De aztán mégsem így lett, mert megvettem a sokadik ételtároló dobozomat.
Van az a vicces mondás, hogy a fagylaltos dobozban legtöbbször pörkölt van. Valóban, ezek a kiürült műanyag dobozok tökéletesen alkalmasak étel tárolására és hordozására, én valami miatt mégis jobban szeretem kicsit személyesebb, szebb dobozba tenni az ételemet. A munkahelyem melletti kifőzdében már ismernek, én vagyok a rózsaszín dobozos. Ha otthonról viszek ebédet, akkor is szeretem kedves kis dobozkába pakolni.
Miután megfogadtam, hogy idén többször fogok otthon készített ebédet enni, a most vásárolt doboz nem is volt felesleges pénzkidobás. Ez a gyorsan összeállítható saláta tökéletesen illik bele. Hiába saláta, a gabonáktól és a quinoától laktató, és másik nagy előnye, hogy előző este is összedobható, az öntetet pedig elég rátenni fogyasztás előtt. A szuper kis dobozkámban külön kis rekesze van a szószoknak, önteteknek.
Bulgur- és qiunoasaláta gránátamával
Hozzávalók 6 adaghoz
Saláta
- 100 gramm bulgur
- 100 gramm quinoa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab lilahagyma
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- 40 gramm gránátalmamag
- 1 marék kesudió
Öntet
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- 1 evőkanál gránátalmaszirup
Elkészítés:
Tegyük a bulgurt és a quinoát egy edénybe, és öntsünk rá annyi vizet, hogy elfedje. Fedjük le, forraljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk fedő alatt párolódni, amíg teljesen magába nem szívja a vizet. Tegyük át egy tálkába. A hagymát vágjuk apróra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát. Egy másik serpenyőben kicsit pirítsuk meg a kesudiót. Keverjük a gabonákhoz, sózzuk ízlés szerint. A végén keverjük hozzá a gránátalmamagokat is.
Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a cukrot és a gránátalmaszirupot.
Ha azonnal fogyasztanánk, öntsük rá az öntetet, és már kész is.
Fotó: Getty Images