
Selymes, krémes céklás hummusz - Az ízek tökéletes harmóniája
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele
Ropogós

Pihe-puha zebramuffin: joghurtos kevert tészta az alap

Házi fokhagymás chiliszósz: a grillszezon kötelező kísérője

Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes

Így tárold a friss epret, hogy ne penészedjen meg: mutatjuk a technikát

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik
Egy kora nyári, igencsak izzasztó margitszigeti futás után kóstoltam először céklás hummuszt
Tortillatekercsben kaptam, és azonnal befaltam. Bár a hummuszt és a céklát is minden formában imádom, arra, hogy az ízük együtt is milyen harmonikus és finom, nem gondoltam.
A hummusz, ez a krémes állagú közel-keleti mártogatós nemcsak tápláló, hanem nagyon egészséges is. Teljes értékű fehérjeforrás, bővelkedik kis glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrátokban, valamint telítetlen zsírsavakban. Emellett sok kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, mangánt, rezet, valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz. Rosttartalma is jelentős.
A rajongók rajongója
Gyorsan elkértem a receptjét, hogy ne csak futás után, farkaséhesen tesztelhessem. A hummusz nekem igazi szuperétel, nagyon sokszor eszem. Van kedvenc márkám is, de szeretek újakat is kipróbálni, illetve az egyik kedvenc éttermembe is rendszeresen ellátogatok, ha leesik a vérhummusz-szintem. A kutyámat Hummusznak hívják, kell ennél több, hogy kifejezzem a rajongásom?
Egy ideje megtanultam házilag is készíteni, és nagyon megörültem, amikor megkóstoltam a céklás változatot, ami a sima hummuszhoz hasonlóan szintén egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
A céklás humuszt reggelire és délutáni beszélgetésekhez is ajánlom. Pitával vagy pirítóssal tálalva a legjobb.
Céklás hummusz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 evőkanál tahini
- 1 darab citrom vagy lime leve
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- ízlés szerint római kömény
- 1 darab cékla (megfőzve)
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint olívaolaj
Elkészítés:
Fotó: Getty Images