
Isteni, szénhidrátszegény köret grillen készítve - Szaftosak lesznek a zöldségek
A grillezett zöldségek a legjobb kiegészítői a különféle sült húsoknak.
Akár grillezésre készülsz, akár egy különlegesebb ebédet vagy vacsorát készítenél, ez a citromborsos tofurecept jó, ha kéznél van. Az ételben a citrom és a bors aromája a hangsúlyos, ez a kombináció pedig egyszerre teszi az ételt üdévé és pikánssá.
A tofut kisebb és nagyobb darabokra is vághatod attól függően, hogy mennyi időd van a pácolásra. Ha már előző este elő tudod készíteni, akkor a képen látható nagyobb darabokban is hagyhatod, akkor viszont, ha csak fél órát tudsz a pácolásra szánni, kockázd kisebbekre, hogy jól át tudják járni az ízek.
A tofuból nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet, csomagoljuk papírtörlőbe vagy tiszta konyharuhába, és fél órára helyezzünk rá valamilyen nehezéket, hogy minél több folyadék távozzon belőle.
Vágjuk tetszőleges méretű kockákra. A páchoz egy közepes tálban keverjük össze a citromborsot, a szezámolajat, a szójaszószt, a citrom levét és reszelt héját és a juharszirupot, majd alaposan forgassuk bele a tofut. Takarjuk le fóliával, és legalább 2 órát pihentessük hűtőben (de akár egész éjszakát is bent hagyhatjuk).
Szurkáljuk hurkapálcákra, és magas hőmérsékleten grillezzük aranybarnára oldalanként 2-3 perc alatt.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu