Így még nem kóstoltad a tofut, pedig érdemes: citrombors ízesíti

8
Nyomtatás
Tofunyars-citromborssal-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A citrombors, ahogy a neve is utal rá, egy citrusos-borsos ízvilágú fűszer, amely a semleges ízű tofut remekül kiegészíti.

Akár grillezésre készülsz, akár egy különlegesebb ebédet vagy vacsorát készítenél, ez a citromborsos tofurecept jó, ha kéznél van. Az ételben a citrom és a bors aromája a hangsúlyos, ez a kombináció pedig egyszerre teszi az ételt üdévé és pikánssá.

A tofut kisebb és nagyobb darabokra is vághatod attól függően, hogy mennyi időd van a pácolásra. Ha már előző este elő tudod készíteni, akkor a képen látható nagyobb darabokban is hagyhatod, akkor viszont, ha csak fél órát tudsz a pácolásra szánni, kockázd kisebbekre, hogy jól át tudják járni az ízek.

Citromborsos tofu

Tofunyars-citromborssal

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g tofu
  • 1 ek. őrölt citrombors
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 nagy biocitrom leve és reszelt héja
  • 3 ek. juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A tofuból nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet, csomagoljuk papírtörlőbe vagy tiszta konyharuhába, és fél órára helyezzünk rá valamilyen nehezéket, hogy minél több folyadék távozzon belőle.

Vágjuk tetszőleges méretű kockákra. A páchoz egy közepes tálban keverjük össze a citromborsot, a szezámolajat, a szójaszószt, a citrom levét és reszelt héját és a juharszirupot, majd alaposan forgassuk bele a tofut. Takarjuk le fóliával, és legalább 2 órát pihentessük hűtőben (de akár egész éjszakát is bent hagyhatjuk).

Szurkáljuk hurkapálcákra, és magas hőmérsékleten grillezzük aranybarnára oldalanként 2-3 perc alatt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon