Illatos házi bodzaszörp egyszerűen: friss citrommal az igazi

2
Nyomtatás
Házi bodzaszörp cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zamatos, házi bodzaszörp sok citrommal készül, ettől lesz kellemesen frissítő.

A bodzavirág szezonja gyorsan elillan, májusban és júniusban virágzik, érdemes kihasználni az idényt. Az illatos bodzából pompás házi szörpöt készíthetsz, és még más finomságokat is, akár még palacsintatésztába is csempészheted.

A bodzaszörp készítésénél fontos, hogy mindig szép, egészséges, rovarmentes virágot használj. Soha ne szedd forgalmas út mellől, és arra is figyelj, hogy a virágokat szellős kosárban vidd haza. A szörp készítésénél érdemes egy nagyobb befőttesüveget (5-6 literes) használni, amelyben kényelmesen elférnek a virágok. Citrom helyett lime-ot is használhatsz.

Citromos bodzaszörp

bodzaszorp

Hozzávalók 50 decihez

  • 5 l víz
  • 50 dkg cukor
  • 16 darab bodzavirág
  • 2 darab citrom
  • 1 teáskanál citromsav
  • 2 evőkanál ecet
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet a cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Míg hűl a víz, a bodzavirágokat óvatosan öblítsük át. Ezután tegyük a virágokat egy minimum 5 literes befőttesüvegbe, adjuk hozzá a citromot feldarabolva, a citromsavat és az ecetet. A kíhűlt cukros vizet is öntsük rá, majd fedjük le az üveget a tetejével.

A szörpöt 4-5 napig tároljuk hűvös helyen, naponta keverjük át, majd leszűrve, csatos üvegben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon