Szuper omlós citromos csirkemell: sütőben és grillen is megsütheted

16
Nyomtatás
citromos-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha, szaftos csirkemellet a citrom frissessége és a rozmaring teszik tökéletessé.

Legyen szó hétköznapi vacsoráról vagy különleges alkalomról, a citromos csirkemell nyáron mindig sikert arat.

Akárcsak más esetben, a pácolás ezúttal is sokat dob a száraz húson, hiszen kevésbé szárad ki sütés közben, és az íze is sokkal izgalmasabb lesz. A citromhoz és a rozmaringhoz a mustár és a fokhagyma is illik. 

Amennyiben kéznél van a grill, azon is megsütheted, jót tesz neki a kicsit füstös íz. Grill híján pedig mehet a sütőbe. Kínálhatjuk friss, nyári salátákkal vagy grillezett zöldségekkel

Citromos csirkemell

citromos-csirkemell

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat karikázzuk fel. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, egy kevés apróra vágott rozmaringot, sót, borsot és a mustárt. Kenjük be a páccal a csirkemelleket. Tegyünk citromkarikákat a húsra, hogy jól átjárhassa. 

Fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pácolódik. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A csirkemelleket helyezzük zsiradékkal kikent tepsibe. Rakjuk melléjük a rozmaringot és a maradék citromot. Fedjük le alufóliával, és süssük meg körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy a csirke és a citromkarikák szépen megpiruljanak.

Grillen oldalanként hat-nyolc perc alatt sülnek át a csirkemellek.

Tálaláskor díszítsük friss rozmaring- vagy bazsalikomágakkal és grillezett citromkarikákkal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon