Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül
A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.
Nem kedvelem a mirelit termékeket, de azért mindig meglesem a kínálatot, milyen újdonság kapható épp. Nemrégiben szembejött velem a csirkefánk, mely ropogós bundával csábít. Nagyon érdekesnek találtam, ezért úgy döntöttem, házilag készítem el ezt a finomságot. A végeredmény nem okozott csalódást, gyerekek körében biztos, hogy nagy sikert arat. Ha kifejezetten kicsiknek készíted, akkor hagyd el a Cayenne-borsot.
Én bő olajban sütöttem aranybarnára, de helyette forró levegős gépben vagy egyszerűen sütőbe tolva, leheletnyi zsiradékkel is készülhet a húsos fánk.
A húst daráljuk le vagy kockázzuk nagyon apróra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, petrezselyemmel, Cayenne-borssal, pankomorzsával és reszelt sajttal.
A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd a közepén lyukasszuk ki úgy, mintha hagyományos fánkot készítenénk. A fánkkarikákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára. A tálcát fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihentetés után a fánkokat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors