
Vajas, citromos mártásban sült csirkemell: szaftos és ízletes fogás

A látványos fogás bármelyik étterem kínálatában megállná a helyét, így ha valami különlegessel kedveskednél a szeretteidnek, akkor ez a tökéletes választás.
A csirkepiccata Amerikában nagyon népszerű fogás: a csirkehús vajas, citromos szószban sül készre, melyben kapribogyó is helyet kap. Természetesen a recept sokféle változatban kipróbálható, van, amelyikben a hagyma, fokhagyma dominál, alaplé helyett pedig tejszínnel készül a mártás. A legtöbb változatban fehérbor is kerül bele, de szerintem nincs rá szükség, mivel a vaj, citrom és a kapribogyó adja meg az étel karakterét.
A selymes szószban készült hús pofonegyszerűen összedobható, kezdőknek is sikerülni fog.
Így is lehet
Ha még egyszerűbbre vennéd a receptet, akkor a húst serpenyőben, oldalanként 5-8 percig süsd, így nem kell a sütőbe tolnod. Tálalásnál egyszerűen locsold meg a citromos szósszal, és kínálj mellé tésztát vagy rizst.
-
2023-09-22 09:36:01
-
2023-09-21 08:32:01
-
2023-09-20 07:32:01
Omlós csirkepiccata

Hozzávalók 4 személyre
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál vaj
- kevés olaj
- 1 evőkanál liszt
- 3.5 dl alaplé (zöldség, csirke)
- 1 darab citrom facsart leve
- 1 darab citrom felkarikázva
- 3 evőkanál kapribogyó
- 3 evőkanál vaj
Elkészítés:
A csirkehúst vágjuk ujjnyi szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki, ezután fűszerezzük sóval és borssal, fokhagyma-granulátummal.
A vajat és az olajat egy magas falú serpenyőben hevítsük fel, majd a szeleteket oldalanként süssük 1-2 percig, utána szedjük tányérra.
Szórjuk a serpenyőbe a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel az alaplével, utána a citromlét, citromkarikákat és a kapribogyót is adjuk hozzá, forraljuk egybe. Ezután keverjük hozzá a vajat (3 evőkanál) és várjuk meg, míg elolvad.
A hússzeleteket tegyük hőálló edénybe (jénai is lehet), majd öntsük rá a szószt, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!