Gyors, citromos krumplisaláta: szuper köret húsok mellé

15
Nyomtatás
citromos-krumplisalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ennek a gyors és egyszerű krumplisalátának a citrom a lelke, ami a görög konyhában igen meghatározó alapanyagnak számít. Ellentétben az amerikai verzióval, ez olívaolajjal készül, és csak néhány hozzávaló kell hozzá.

A görög konyha népszerű és kedvelt elemei az olívaolaj és a citrom, szinte nélkülözhetetlen hozzávalói a legtöbb ételüknek. A görög krumplisaláta, vagy ahogyan ők hívják, a patatosalata szintén ezek köré épül.

Csupán néhány hozzávalóból készül, amelyek között megtalálható a petrezselyem, a fokhagyma és a frissen őrölt bors is.

Citromos krumplisaláta

citromos-krumplisalata

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 db lila hagyma
  • 1.2 kg krumpli (salátának való)
  • 160 ml olívaolaj
  • 75 ml citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 15 g petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a hagymát hámozzuk meg. Előbbit vágjuk kisebb kockákra, utóbbit felezzük el, majd vágjuk szeletekre.

A krumplit tegyük egy nagy lábosba vagy fazékba, majd töltsük fel hideg vízzel úgy, hogy ellepje a krumplit.

Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük meg a krumplit kb. 10-15 perc alatt. 

Fajtától függően a főzési idő változhat, így végezzünk próbát egy villával, hogy kellően megpuhult-e a krumpli.

A kész krumplit szűrjük le, majd tegyük egy közepes méretű salátástálba. 

Adjuk hozzá a felvágott hagymát, és óvatosan forgassuk össze.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, préseljük bele a fokhagymákat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Adjuk hozzá az öntetet a krumplis, hagymás salátaalaphoz, majd keverjük össze.

Tálalás előtt hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon