Ecetes krumplisaláta sültek mellé: hidegen és melegen is isteni
A krumplit nem lehet megunni, sütve, főve és még megannyi módon ínycsiklandó, érdemes minél többféle variációban kipróbálni.
A görög konyha népszerű és kedvelt elemei az olívaolaj és a citrom, szinte nélkülözhetetlen hozzávalói a legtöbb ételüknek. A görög krumplisaláta, vagy ahogyan ők hívják, a patatosalata szintén ezek köré épül.
Csupán néhány hozzávalóból készül, amelyek között megtalálható a petrezselyem, a fokhagyma és a frissen őrölt bors is.
A krumplit és a hagymát hámozzuk meg. Előbbit vágjuk kisebb kockákra, utóbbit felezzük el, majd vágjuk szeletekre.
A krumplit tegyük egy nagy lábosba vagy fazékba, majd töltsük fel hideg vízzel úgy, hogy ellepje a krumplit.
Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük meg a krumplit kb. 10-15 perc alatt.
Fajtától függően a főzési idő változhat, így végezzünk próbát egy villával, hogy kellően megpuhult-e a krumpli.
A kész krumplit szűrjük le, majd tegyük egy közepes méretű salátástálba.
Adjuk hozzá a felvágott hagymát, és óvatosan forgassuk össze.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, préseljük bele a fokhagymákat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá az öntetet a krumplis, hagymás salátaalaphoz, majd keverjük össze.
Tálalás előtt hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu