Krémes tejszínes tészta vajpuha csirkemellel: 30 perces ebéd
Sokan azért nem kedvelik a tésztaételeket, mert hamar éhesek lesznek utánuk, pedig ha hússal és tejszínnel készülnek, igen laktatóak lesznek.
A csirkéből készült ételek nagy kedvencek, rengetegféle finomság összedobható a húsból. Ezek a fogások készülhetnek egyszerűen, vagy kicsit bonyolultabb recept szerint is: most egy könnyen összedobható változatot ajánlok, amely az ínyencek számára is tökéletes választás.
A selymes szószban puhult csirke pofonegyszerűen készül, ízben mégis különleges, köszönhetően a mustárnak, citromnak és a fehérbornak. Rizzsel vagy tésztával kínálva mennyei.
Ha szeretnénk, akkor szeleteljük fel a csirkemellet, ha nem, akkor hagyjuk egyben. A húst sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalán.
Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük szép aranybarnára. (A sütési idő a hús vastagságától függ. A vékonyabb szeleteknek 4-8 perc is elég, ha azonban vastagabb, akkor 10-15 perc is szükséges lehet.) Ezután öntsük alá az alaplét, és főzzük 5-10 percig.
A tejszínt öntsük keverőtálba, és adjuk hozzá a mustárt, citromlét és a bort. Ezt a keveréket öntsük a húsra, és főzzük 5-10 percig.
Az elkészült ételt friss finomra vágott petrezselyemmel megszórva és citromkarikákkal kínáljuk rizs vagy tészta mellé.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu