Lazacpástétom paprikamártással: egy szelet kenyeret is feldobhatsz vele
Egy finom és különleges, igazi vendégvárós krémreceptet keresel? Most megtaláltad!
Ez a ropogtatnivaló, vagy akár mártogatóshoz is illő pirítós, bármilyen kenyérből elkészíthető, de ha igazi különlegességre vágysz, akkor kovászosból vagy bagettből próbáld ki. Az a legjobb, ha a kenyér levegősebb szerkezetű.
A kész crostini tökéletes lesz mártogatósok, krémek, hummuszok, de akár húsos feltétek mellé is. Én személy szerint pesztóval vagy babpürével kedvelem, de levesek mellé is gyakorta készítem.
A crostini légmentesen záródó tasakba vagy dobozba téve még napokig eláll.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A kenyeret vágjuk fel nagyon vékony, maximum 5 mm vastagságú szeletekre.
Ha a kenyér nem bagett vagy ciabatta, hanem egy veknisebb forma, érdemes a szeleteket tovább felezni.
A kenyérszeleteket egy 30x30-as tepsiben terítsük szét egymás mellett, majd mindegyiket locsoljuk meg olívaolajjal és hintsük meg egy csipet sóval.
A crostinik előmelegített sütőben mindössze 5-8 perc alatt megsülnek.
Az aranybarnára sült kenyérszeleteket hagyjuk kihűlni, majd pakolásszuk egy tányérra vagy kenyereskosárba, ami mellé már tálalhatjuk is a pesztót, a mártogatóst, esetleg egy finom hummuszt vagy pár szelet füstölt lazacot.
Fenséges nassolnivaló lesz, és vendégváróként is megállja a helyét!
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu