Isteni, habkönnyű császármorzsa: a palacsintatésztás verziót mutatjuk

6
Nyomtatás
csaszarmorzsa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az osztrák édesség az egész világot meghódította, csak szeretni lehet, kicsik és nagyok kedvenc desszertje lesz.

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a császármorzsát, viszont a rajongók két táborra oszlanak: vannak, akik a búzadarás változat mellett teszik le a voksukat, míg mások a palacsintatésztásért vannak oda. Ha előbbi csoportba tartozol, akkor is mindenképp készítsd el az alábbi osztrák kaiserschmarrnt, habos, könnyű és isteni finom. 

A recepttel egy szuper német gasztroblogon találkoztam, és annyira tökéletes, hogy semmit nem változtattam rajta. Az édes tészta vajon sül aranybarnára, és a tojáshabtól légies – aki szeretné, mazsolát is keverhet bele. Ha így döntesz, érdemes beáztatni az aszalványt gyümölcslébe vagy rumba, mielőtt a masszába forgatod.

Császármorzsa palacsintatésztából

csaszarmorzsa2

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db tojás
  • 300 ml tej (3,5%-os)
  • 120 g liszt
  • 70 ml szénsavas ásványvíz/szóda
  • 60 g cukor
  • 40 g vaj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 g mazsola (opcionális)
  • 2 ek narancslé (opcionális)
  • porcukor (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Ha szeretnénk mazsolát tenni a császármozsába, áztassuk narancslébe 15 percre.

Közben a tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, majd a tejet is, keverjük csomómentesre a masszát. Keverjük bele a szódát. Végül forgassuk bele egy spatula segítségével a tojáshabot is, illetve ha használunk, a mazsolát.

Készítsünk elő egy 32 centis serpenyőt, olvasszuk meg benne a vajat. Öntsük bele a tésztát, majd kb. 5 percig süssük közepes lángon, néha nézzük meg az alját, nem barnul-e túl gyorsan. Fordítsuk meg a tésztát, a fakanállal/spatulával vágjuk negyedekre, majd süssük még kb. 5 percig.

A tésztanegyedeket szedjük falatnyi darabokra, 1 percig még süssük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon