
Foszlós cseresznyés focaccia: kívül ropogós, belül szaftos
Igaz, az az alapszabály hogy a piros, kora nyári cseresznye igazán csak frissen jó, a hőkezeléstől épp a zamatát, frissességét, lényegét veszíti el. Viszont kivétel ez alól az alapszabály alól ez a focaccia recept, mert kicsit édes, kicsit sós és nagyon rövid ideig éri csak hő, ezért még megmarad a zamatból is valami.
Akinek furcsán hangzik a sós lepénykenyér és az édes gyümölcs találkozása, az képzeljen maga elé egy szelet fehér kenyeret sok lekvárral.
Kívül ropogós, belül szaftos
Az ízvilág ehhez az élményhez lesz egészen hasonló, azzal a kitétellel, hogy az egész még sokkal, sokkal jobb. A focaccia kívülről kissé ropogósra sül, de belül lukacsos, szaftos lesz. A cseresznye ép marad, de enyhén cukros levet ereszt, ami vékony mázat képez a lepény felületén.
Nem csak édességként
Mi annyira szeretjük ezt az édes-sós játékot, hogy még csak nem is édességnek szoktuk enni, hanem sós dolgok, sonkák és sajtok mellé úgy, mint egy átlagos kenyeret. Csak éppen sokkal több lesz annál, nagyon nyári és nagyon különleges.
Cseresznyés focaccia

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 gramm liszt
- 3 deciliter víz
- 0.5 teáskanál porélesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál méz
- 500 gramm cseresznye
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.