Töltött paprika másképp: quinoa és friss zöldségek kerülnek bele
Így készítsd a húsos klasszikust, ha vegán vagy: a paprikába quinoa és zöldségek kerülnek.
Ha padlizsán, akkor mindenki a fantasztikus padlizsánkrémre gondol, vagy a grillezésre, hisz ez a zöldség nagyon finom forró rácson sütve. És ott van még a muszaka, ami az egyik leghíresebb padlizsános fogás. A padlizsán nem csak az íze miatt különleges: botanikailag gyümölcs, felhasználását tekintve pedig zöldség, mely tele van kinccsel az emberi szervezet számára. Az izgalmas alapanyag sokféleképpen felhasználható, ha valami különlegesre vágysz, akkor töltsd meg darált hússal vagy zöldséges raguval.
Mi most fűszeres csicseriborsóval gazdagítottuk. A ragut érdemes továbbálmodni, akár keverhetsz hozzá kevés darált húst, vagy maradva a zöldségeknél, aszalt paradicsomot. Mielőtt pedig sütőbe tolnád a töltelékkel gazdagított padlizsánt, feta sajtot is szórhatsz a tetejére.
A padlizsánt mossuk meg, majd középen, hosszában vágjuk félbe, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A padlizsánt locsoljuk meg kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután a lecsepegtetett csicseriborsót adjuk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, chilivel és fokhagymával. A sűrített paradicsomot is keverjük hozzá, esetleg egy kevés vizet, és 15-18 perc alatt főzzük készre.
A megsült padlizsánt a középen ejtett vágásnál óvatosan nyissuk szét, majd töltsük meg a csicseriborsóval. Ezután toljuk vissza a sütőbe még 5-8 percre, majd tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu