Mézédes füge csirkecombbal együtt sütve: éttermi fogás otthon, egyszerűen
A különleges gyümölcs nem csak nyersen fogyasztva mennyei, sütemények és húsételek készítésénél is remek választás.
Semmi munkával készül ez a fűszeres csirkecomb, ráadásul mivel a körettel együtt sül, tartalmas egytepsis fogást tehetsz az asztalra. Mehet mellé édeskrumpli, mint az alábbi receptben, de sima burgonya, kelbimbó, répa, cékla is, szezonálisan variálhatod a zöldségeket.
A fűszerezésnél ne sajnáld a húsról a zöldfűszereket és a fokhagymát, de egy kevés mézet is keverj a pácba, ez szinte karamellizálódik a comb külsején, a bőre szép pirosra és ropogósra sül.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet és a fűszereket.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a combokat, ha szükséges, tisztítsuk meg. Forgassuk őket a pácba, hogy minden darabot befedjen.
A combokat és a krumplit szórjuk egy tepsibe/sütőtálba, oszlassuk el benne, hogy ne fedjék egymást a darabok.
Toljuk a tepsit a sütőbe kb. 40-50 percre, míg a hús és a krumpli is puha lesz.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu