Ropogós bundában sült csirkefánk: egyszerűen készül a finomság

4
Nyomtatás
Csirkefánk cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirkemellből készült fánk igazán különleges finomság, bármilyen körettel kínálható, és még vagány szendvics is összedobható belőle.

Nem kedvelem a mirelit termékeket, de azért mindig meglesem a kínálatot, milyen újdonság kapható épp. Nemrégiben szembejött velem a csirkefánk, mely ropogós bundával csábít. Nagyon érdekesnek találtam, ezért úgy döntöttem, házilag készítem el ezt a finomságot. A végeredmény nem okozott csalódást, gyerekek körében biztos, hogy nagy sikert arat. Ha kifejezetten kicsiknek készíted, akkor hagyd el a Cayenne-borsot.

Így is lehet!

Én bő olajban sütöttem aranybarnára, de helyette forró levegős gépben vagy egyszerűen sütőbe tolva, leheletnyi zsiradékkel is készülhet a húsos fánk.

Csirkefánk

Csirkefánk ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 4 evőkanál pankomorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráljuk le vagy kockázzuk nagyon apróra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, petrezselyemmel, Cayenne-borssal, pankomorzsával és reszelt sajttal.

A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd a közepén lyukasszuk ki úgy, mintha hagyományos fánkot készítenénk. A fánkkarikákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára. A tálcát fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe 30 percre.

A pihentetés után a fánkokat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon