30 perces csirkés-zöldséges ragu ázsiai módra: a pikáns szósz a lelke

14
Nyomtatás
csirkes-zoldeges-ragu2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyorsan és egyszerűen készül ez az ízbomba ázsiai fogás, amelyben a roppanós zöldségeket és a vajpuha húst fűszeres szójaszósz borítja.

Amilyen összetettnek tűnik ez a ragu a hozzávalók alapján, annyira gyors és könnyű az elkészítése, 30 percen belül meleg ételt tehetsz az asztalra, és nem is akármilyet! 

A kung pao csirke egy klasszikus ázsiai recept, amelyben magas lángon, kevés ideig hőkezelik az alapanyagokat, és fűszeres szójaszósz öleli körül a húst és a zöldségeket. A szójaszósz mellett a chili a másik legfontosabb ízesítő, ez friss és pehely formájában is az ételbe kerül, úgyhogy tüzes lesz a végeredmény.

Zöldségek közül a paprika és a hagyma a főszereplők, de bátran gondold tovább a receptet, brokkolival, cukkinivel, padlizsánnal is feldobhatod. A ropogós pörkölt mogyorót pedig ki ne hagyd belőle!

Csirkés-zöldséges ragu

csirkes-zoldeges-ragu

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsecet
  • 2 tk. keményítő
  • 500 g csirkemellfilé

A szószhoz:

  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. szezámolaj
  • 1 tk. méz
  • 0.5 tk. őrölt bors
  • 1 tk. chilipehely

Egyéb:

  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 g pörkölt mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágjuk falatnyi darabokra.

Egy nagy tálban keverjük össze a szójaszószt, a rizsecetet és a keményítőt, majd forgassuk bele a húst. Tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük össze a szósz minden hozzávalóját, tegyük félre.

A chilipaprikákat vágjuk vékony karikákra, a kaliforniai paprikát kisebb kockákra. A zöldhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.

Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, majd dobjuk rá a kétféle paprikát. Magas lángon süssük 1-2 percig, míg picit pirulnak, majd dobjuk rá a csirkemellet. Süssük tovább 3 percig, közben folyamatosan kevergessük. Mikor már kifehéredett a hús és nagyjából átsültek a darabok, adjuk hozzá a zöldhagymát és a fokhagymát. További 1 perc pirítás után öntsük rá a szószt, keverjük bele a mogyorót. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk tovább 2 percig, majd vegyük le a tűzről.

Rögtön, rizzsel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon