Szaftos húsos ragu török recept szerint: borsó is gazdagítja
A kiadós egytálétel lepénykenyérrel vagy rizzsel kínálható. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet!
Amilyen összetettnek tűnik ez a ragu a hozzávalók alapján, annyira gyors és könnyű az elkészítése, 30 percen belül meleg ételt tehetsz az asztalra, és nem is akármilyet!
A kung pao csirke egy klasszikus ázsiai recept, amelyben magas lángon, kevés ideig hőkezelik az alapanyagokat, és fűszeres szójaszósz öleli körül a húst és a zöldségeket. A szójaszósz mellett a chili a másik legfontosabb ízesítő, ez friss és pehely formájában is az ételbe kerül, úgyhogy tüzes lesz a végeredmény.
Zöldségek közül a paprika és a hagyma a főszereplők, de bátran gondold tovább a receptet, brokkolival, cukkinivel, padlizsánnal is feldobhatod. A ropogós pörkölt mogyorót pedig ki ne hagyd belőle!
A csirkemellfilét vágjuk falatnyi darabokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a szójaszószt, a rizsecetet és a keményítőt, majd forgassuk bele a húst. Tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze a szósz minden hozzávalóját, tegyük félre.
A chilipaprikákat vágjuk vékony karikákra, a kaliforniai paprikát kisebb kockákra. A zöldhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le.
Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, majd dobjuk rá a kétféle paprikát. Magas lángon süssük 1-2 percig, míg picit pirulnak, majd dobjuk rá a csirkemellet. Süssük tovább 3 percig, közben folyamatosan kevergessük. Mikor már kifehéredett a hús és nagyjából átsültek a darabok, adjuk hozzá a zöldhagymát és a fokhagymát. További 1 perc pirítás után öntsük rá a szószt, keverjük bele a mogyorót. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk tovább 2 percig, majd vegyük le a tűzről.
Rögtön, rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu