Szaftos húsos ragu török recept szerint: borsó is gazdagítja

24
Nyomtatás
Török húsos borsó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kiadós egytálétel lepénykenyérrel vagy rizzsel kínálható. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet!

A tartalmas egytálétel többféle recept szerint kipróbálható: az eredeti változat borjúhússal készül, de csirkével is össze lehet dobni.

Krumpli is mehet bele!

A török ételbe krumpli is kerülhet, úgy még bőségesebb és finomabb, tehetsz bele sima burgonyát vagy édesburgonyát. A friss zöldfűszerek is jól állnak a ragunak, színesítsd finomra aprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával.

Török húsos borsó

Török húsos borsó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra, majd kevés olajon pirítsuk fehéredésig.

Ezután keverjük hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a tetszés szerint felvágott sárgarépát, zöldborsót és a sűrített paradicsomot. Utána fűszerezzük sóval, borssal és chilipaprikával, majd keverjük hozzá a vizet is.

Az ételt lassú tűz felett főzzük addig, amíg minden alapanyag teljesen megpuhul.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon