Csirkés wrap rengeteg zöldséggel: tartalmas, mégis könnyed ebéd

csirkéswrap2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a recept inkább csak irányadó, inspiráció, szinte bármivel megtöltheted a tortillalapot, csak arra figyelj, hogy az ízek harmóniában álljanak egymással.

A wrap tökéletes nyári étel, a zöldségekkel és csirkemellel töltött tortillatekercs könnyed, mégis laktató, a legjobb választás meleg napokon, ha ebédről van szó. Szuper maradékfelhasználó recept, bármilyen zöldséggel és sült hússal elkészítheted, de akár csirke- vagy pulykamellsonkával is.

Azért, hogy ne legyen száraz, érdemes valamilyen szósszal megkenni a lapokat, ez lehet majonéz, mint az alábbi receptben - házival lesz a legfinomabb -, de használhatsz mustárt, akár ketchupot is. Ha még szaftosabbra készítenéd, öntsd nyakon a végén dresszinggel is, a receptleírásban mutatunk pár ötletet. 

Csirkés-zöldséges wrap

wrap

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 lap tortilla
  • 120 gramm majonéz
  • 50 gramm parmezán
  • 4 levél saláta/jégsaláta
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab avokádó
  • 250 gramm sült/grillezett csirkehús
  • ízlés szerint só, bors
  • dresszing (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg, vékonyan karikázzuk fel, az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, a húsát kanalazzuk ki, majd vágjuk szeletekre. A csirkehúst villával szedjük szét szálakra vagy vágjuk vékony csíkokra.

A tortillalapokat melegítsük meg, tegyük őket nagyjából 10 másodpercre a mikróba.

Kenjünk el minden tortillalapon 2 evőkanál majonézt, majd szórjuk meg parmezánnal. Ezután tegyünk 1-1 salátalevelet minden tortilla közepére.

A salátára pakoljunk paradicsom-, majd avokádószeleteket, végül tegyünk mindegyik tortillába a sült csirkéből. Ha még szószosabbra készítenénk, dresszing is mehet rá, ez lehet Cézár-öntet, Ezersziget, mézes-mustáros, de el is hagyható, a majonéztől is szaftos lesz a wrap.

Tekerjük fel szorosan a tortillalapot, majd rögtön tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük