Gyors almás-fahéjas rétes mazsolával és dióval: kész lapokkal is mennyei lesz
Az almás rétes langyosan, porcukorral meghintve a legfinomabb, egy hűvös estén nagyon jól fog esni.
Bár a recept nagyon egyszerű, maga az ötlet nagyon megtetszett, mikor szembe jött velem az interneten. A narancs – ez esetben mandarin – és a csokoládé nagyon jó párost alkotnak, akkor miért is ne próbálnánk ki ezt a gyors nassolnivalót? Ezzel a recepttel pár perc munkád lesz, mégis isteni és látványos édességet tálalhatsz!
Mivel a mandarin édeskésebb, azt használd alapnak, és csak annyi dolgod lesz vele, hogy olvasztott csokiba mártod. Természetesen az alapreceptet bátran cifrázhatod: készítheted ét-, tej- vagy fehér csokiból, és ízesítheted különböző fűszerekkel is. A kész, csokiba mártott mandarint megszórhatod kókuszreszelékkel, sóval, de még durvára vágott magvakkal is, viszont ezt addig tedd meg, amíg nem köt meg rajta a csokoládé.
A mandarint pucoljuk meg, majd szedjük gerezdjeire. (A felesleges fehér részeket, ha tudjuk, távolítsuk el róluk.) Ha szükséges, itassuk fel róluk a nedvességet egy papírtörlő segítségével.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tálcát.
A csokit törjük kis darabokra, tegyük egy hőálló kis tálba, majd vízgőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal és a fahéjjal együtt. Ha elolvadt a csoki, vegyük le a vízgőzről. (Ha nagy vagy lapos volt a tál, öntsük az olvasztott csokit egy hosszúkás, keskeny pohárba.)
Mártsuk a mandaringerezdeket félig az olvasztott csokiba, a felesleget rázzuk le róluk. Tegyük őket az előkészített tálcára.
Szórjuk meg a csokival mártott felüket sópehellyel, durvára vágott magvakkal vagy kókuszreszelékkel.
Tegyük a gerezdeket 15 percre a hűtőbe, míg megköt rajtuk a csoki, majd kínálhatjuk is.
Fotók: Getty Images