Ellenállhatatlan epres Pavlova-torta: habcsók az alapja
A Pavlova-torta elkészítésétől sokan tartanak a habcsókréteg miatt, ezúttal azonban egy olyan változatot mutatunk, ami talán neked is meghozza majd hozzá a kedvedet!
Szerencsére az epernek sokáig van szezonja, tavasztól egészen nyár közepéig élvezhetjük a zamatos, édes gyümölcsöt. Az eperből rengeteg minden készülhet: jólesik magában, sütibe sütve, krémlevesként, és még sokáig sorolhatnánk a recepteket.
Most omlós vajas kekszbe sütöttük bele – rengeteg csokival együtt. A tészta önmagában is megér egy misét, de az édes gyümölccsel és a csokoládéval kombinálva egészen mennyei! Utóbbiból használhatsz ét, tej vagy fehér változatot is, illetve dolgozhatsz csokichipsszel is – ez nem olvad szét –, de sima táblással is.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy nagy vagy két kis tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral és a vaníliával. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, keverjük el benne. Forgassuk bele a lisztes keveréket is, hogy egynemű legyen a tészta.
Az epret mossuk meg, csöpögtessük le, majd vágjuk egészen kis darabokra. Ha nem csokichipset, hanem táblás csokit használunk, azt is vágjuk kis darabokra. Forgassuk az epret és a csokit a tésztába.
Készítsünk a tésztából golyókat, kb. 2 evőkanálnyi adagokból, majd tegyük őket az előkészített tepsire. Hagyjunk köztük helyet, mert ki fognak lapulni.
Süssük őket 10 percig, majd forgassuk el 90 fokban a tepsit, és tegyük vissza még 3-4 percre, míg aranybarna lesz a kekszek széle.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu