
Krémes, házi vaníliapuding természetes összetevőkből: ebben nincs semmi adalékanyag
A házi vaníliapudinggal nincs több munka, mint a boltival, az íze mégis összehasonlíthatatlanul finomabb.
Ha finom és gyors desszertet készítenél, amihez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolnod, akkor ezzel a csokipudinggal nem foghatsz mellé. Rendhagyó módon kesudió az alapja, így tápláló és fehérjékben is gazdag.
Ahhoz, hogy a puding kellően selymes legyen, fontos, hogy turmixolás előtt a kesudiót elegendő ideig áztasd. Ha hideg vizet használsz, akár egy egész éjszakára is szükség lehet, az időt viszont jóval lecsökkentheted, ha a kesut leforrázod: így 1-2 óra is elég lesz.
A kesudiót tegyük közepes tálba, és forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel. Áztassuk 1-2 órát, majd szűrjük le. (Alternatív megoldásként öntsünk rá ugyanennyi hideg vizet, és hagyjuk ázni egész éjszaka.)
A megpuhult kesut minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre. Kanalazzuk tálkákba vagy desszertespoharakba, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu