Krémes csokipuding kesudióból: főzés nélküli változatot mutatunk

3
Nyomtatás
hamis-csokipuding2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy igazán finom, tartalmas és egészséges desszertet készítenél, akkor ezt a csokipudingot válaszd: rendhagyó módon kesudió az alapja!

Ha finom és gyors desszertet készítenél, amihez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolnod, akkor ezzel a csokipudinggal nem foghatsz mellé. Rendhagyó módon kesudió az alapja, így tápláló és fehérjékben is gazdag.

Ahhoz, hogy a puding kellően selymes legyen, fontos, hogy turmixolás előtt a kesudiót elegendő ideig áztasd. Ha hideg vizet használsz, akár egy egész éjszakára is szükség lehet, az időt viszont jóval lecsökkentheted, ha a kesut leforrázod: így 1-2 óra is elég lesz. 

Csokipuding kesudióból

hamis-csokipuding

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 g natúr kesudió
  • 50 ml növényi ital
  • 25 g holland kakaópor
  • 50 ml juharszirup
  • 1 ek. lágy kókuszolaj
  • 1 csipet
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót tegyük közepes tálba, és forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel. Áztassuk 1-2 órát, majd szűrjük le. (Alternatív megoldásként öntsünk rá ugyanennyi hideg vizet, és hagyjuk ázni egész éjszaka.)

A megpuhult kesut minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre. Kanalazzuk tálkákba vagy desszertespoharakba, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon