
Pihe-puha cseresznyés muffin csokoládés tetővel: ilyen finomat még nem ettél

A kakaós tésztájú muffin a joghurttól puha és bársonyos, melyben a nyár kedvenc gyümölcsének is jut hely.
Ha rossz a kedved, süss muffint. A világ legnépszerűbb kevert finomsága gyorsan összedobható, rengetegféle variációban kipróbálható, és még terápiás jelleggel is készülhet. Hisz a szépséges finomságok látványa, illata és íze elűzi a szomorúságot.
A puha tészta titka
A muffin akkor az igazi, ha a tészta bársonyos. Az a titok, hogy nem szabad túlkeverni a masszát: egyszerűen spatulával forgasd egybe, és kész. Persze néhány plusz alapanyag sem árt a sikerhez, jelen esetben görög joghurt felel az extra puhaságért. A muffin tésztájában a nyár nagy kedvence, a cseresznye is helyet kap, amelyet meggyre is lehet cserélni.
-
2023-09-01 07:32:01
-
2023-08-31 08:32:01
-
2023-08-30 06:30:02
Csokis-cseresznyés muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 220 g finomliszt
- 80 g kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 180 g cukor
- 2 darab tojás
- 120 ml olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 180 g görög joghurt
- 120 ml tej
- 150 g meggy vagy cseresznye
- 100 g tej- vagy étcsoki
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A lisztet, kakaót, sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a cukrot.
Egy másik keverőtálban a nedves hozzávalókat keverjük össze (tojás, olaj, vaníliakivonat, görög joghurt, tej). Ezután a száraz és nedves hozzávalókat keverjük egybe.
A megmosott, kimagozott meggyet vagy cseresznyét adjuk a tésztához.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd a masszát fagyiskanál segítségével adagoljuk bele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kihűlt muffinok tetejét mártsuk bele. Vagy készítsünk rá csokiganache-t.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!