Pihe-puha cseresznyés muffin csokoládés tetővel: ilyen finomat még nem ettél

Csokis cseresznyés muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kakaós tésztájú muffin a joghurttól puha és bársonyos, melyben a nyár kedvenc gyümölcsének is jut hely.

Ha rossz a kedved, süss muffint. A világ legnépszerűbb kevert finomsága gyorsan összedobható, rengetegféle variációban kipróbálható, és még terápiás jelleggel is készülhet. Hisz a szépséges finomságok látványa, illata és íze elűzi a szomorúságot.

A puha tészta titka

A muffin akkor az igazi, ha a tészta bársonyos. Az a titok, hogy nem szabad túlkeverni a masszát: egyszerűen spatulával forgasd egybe, és kész. Persze néhány plusz alapanyag sem árt a sikerhez, jelen esetben görög joghurt felel az extra puhaságért. A muffin tésztájában a nyár nagy kedvence, a cseresznye is helyet kap, amelyet meggyre is lehet cserélni.

Csokis-cseresznyés muffin

Csokis cseresznyés muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 220 g finomliszt
  • 80 g kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 180 g cukor
  • 2 darab tojás
  • 120 ml olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 180 g görög joghurt
  • 120 ml tej
  • 150 g meggy vagy cseresznye
  • 100 g tej- vagy étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A lisztet, kakaót, sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a cukrot.

Egy másik keverőtálban a nedves hozzávalókat keverjük össze (tojás, olaj, vaníliakivonat, görög joghurt, tej). Ezután a száraz és nedves hozzávalókat keverjük egybe.

A megmosott, kimagozott meggyet vagy cseresznyét adjuk a tésztához.

A muffinformát béleljük ki papírral, majd a masszát fagyiskanál segítségével adagoljuk bele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (15-20 perc).

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kihűlt muffinok tetejét mártsuk bele. Vagy készítsünk rá csokiganache-t.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük