Brownie-golyók cukor nélkül: bűntudat nélkül nassolhatod
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és még sütni sem kell: mindössze 5 hozzávalóból összehozhatod ezt a guszta brownie-golyót, amelyből garantáltan elfogy az utolsó szem is.
A roppanós tetejű, lágy belsejű sütemény elkészítése nem igényel nagy sütési tapasztalatot, kezdők is sikerrel tálalhatják. A finomság többféle recept szerint készülhet, a legnépszerűbb fajtái a sötét és világos tésztájú. A világos a színe miatt szőke brownie néven ismert. Legyen sötét vagy szöszi, a tésztát rengetegféle plusz alapanyaggal lehet feldobni.
A brownie-t szülőföldjén, Amerikában szeretik fagyival kínálni, vagy valamilyen édes mázzal bevonni. Ahogy már említettem, a tészta a csoki mellett sok plusszal gazdagítható. Szezonális gyümölcsökkel ajánlott kipróbálni, az illatos málna remekül érvényesül a csokis tésztában. Tálalásnál jöhet a fagyi is a tetejére, vagy tejszínhab, de mindenféle extra kalória nélkül is csodás.
A málnát mossuk meg.
A csokit daraboljuk fel, majd a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk egybe, tegyük félre picit hűlni.
A tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a lisztet, sót, sütőport, kakaót és a csokis keveréket is forgassuk a tojásoshoz.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (méret: 35x25 cm-es), majd szórjuk a tetejére a málnát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu