Egyben sült pulykafasírt cukkinivel gyúrva: szaftosan tartja a húst

19
Nyomtatás
cukkinis-pulykafasirt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kissé száraz pulykahúst a cukkini és a máz tartja szaftosan, ráadásul így készítve valódi ízbomba lesz a fasírt!

Ha kedveled az egyben sült fasírtot, de egy kicsit könnyedebb verzióban készítenéd el, ez a recept a tökéletes választás! A zsírosabb sertéshús helyett sovány pulykahús kerül bele, amit a cukkini tart szaftosan. A zsemlemorzsát is lecseréltük: zabpehely gazdagítja a masszát, így több rostot vihetsz be vele.

Hogy igazán finom legyen, a mázról se feledkezz meg: ez jelen esetben ketchup és Worcestershire-szósz keveréke. Ha ezzel lekened a fasírtot, nem csak finomabb, szaftosabb és mutatósabb is lesz.

Cukkinis egyben sült fasírt

cukkinis-pulykafasirt2

Hozzávalók 4 személyre

  • 120 g cukkini
  • 6 ek. ketchup
  • 2 tk. Worcestershire-szósz
  • 500 g darált pulykahús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g zabpehely (apró szemű)
  • 1 db L-es tojás
  • 1 tk. majoránna
  • 1 tk.
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, reszeljük le. Tegyük félre 5 percre, majd alaposan nyomkodjuk ki. 

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olajon dinszteljük puhára a vöröshagymát, majd a fokhagymával együtt is pirítsuk fél percig. Tegyük félre, a felesleges olajat szűrjük le róla.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy kis tálban keverjük össze a Worcestershire-szószt és a ketchup egyharmadát (2 ek.).

Egy nagyobb tálban dolgozzuk össze a darált húst, a cukkinit, a dinsztelt hagymákat, a zabpelyhet, a tojást, a maradék ketchupot, a majoránnát és a sót.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd formázzunk a húsos masszából egy cipót, tegyük rá. Kenjük le a Worcestershire-szószos keverékkel.

Toljuk a sütőbe 55-60 percre, majd hagyjuk picit hűlni, mielőtt szeletelnénk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon