Ropogós bundában sült, sajtos cukkinifasírt: eteti magát, olyan finom
Kívül kellemesen roppanós, belül pedig lágy és ízes a cukkinifasírt, bármilyen köret vagy főzelék mellé tökéletesen illik.
Darált csirke-, pulyka- vagy sertéshúsból is készíthetsz finom fasírtot, melyet cukkini tehet különlegessé, a zöldségtől sokkal puhább és szaftosabb lesz a húsgolyó. Mivel a zöldség íze nem túl intenzív, érdemes fokhagymával és kaporral gazdagítani, de zöldfűszerek közül petrezselyem, metélőhagyma vagy menta is használható.
A fasírtot zsemlemorzsában is meg lehet forgatni, majd mehet is a bő olajba, hogy aranybarnára süsd, de még finomabb lesz sütőbe tolva. A cukkinivel dúsított fasírt remekül illik főzelékekhez, és szendvicsalapanyagnak is ki lehet próbálni.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, sózzuk, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután a kiengedett levet nyomkodjuk ki belőle.
A darált húshoz adjuk hozzá a cukkinit, sót, borsot, fokhagymát, zsemlemorzsát és a választott fűszernövényt apróra vágva. A masszát alaposan keverjük össze. Ezután formázzunk belőle tetszés szerinti golyókat, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A fasírtgolyókat kenjük le olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu