Ízletes pulykafasírt olajszag nélkül: nem fog kiszáradni a húsgolyó

2
Nyomtatás
pfcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos fasírtgolyók nem a hagyományos módon készülnek, ugyanis sokkal kevesebb olajjal, a sütőben pirulnak.

A fasírt népszerű finomság, bármilyen körettel kínálva mennyei, krumplipüré, főzelék mellé tökéletes, és még szendvicsalapanyagnak is kiváló. A darált húsos étel a leggyakrabban olajban sül vagy Stefánia-módon kerül a tányérra, mindkét változat nagyon ízletes a maga módján. 

Ha egészségesebben készítenéd a fasírtgolyókat, akkor told őket bátran a sütőbe, úgy jóval kevesebb zsiradékot igényel a húspogácsa. A hús fűszerezésével is érdemes játszani, új dolgokat kipróbálni. Ha szereted az ázsiai konyhát, akkor a megszokott ízesítők helyett a darált húshoz gyömbért, szójaszószt és szezámolajat keverj, sokkal különlegesebb zamata lesz a golyóknak.

Le is fagyaszthatod

Fasírtból mindig érdemes többet készíteni, mert egyszerűen le lehet fagyasztani. A húst először formázd meg, majd helyezd sütőpapírral bélelt tálcára és így tedd a fagyasztóba 1 órára. Ezután a húst csomagold légmentesen zárható zacskókba, 3-4 hónapig gond nélkül eláll.

Sütőben sült pulykafasírt

pfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg darált pulykahús
  • 4 evőkanál pankomorzsa
  • 1 darab tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál gyömbér
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 maréknyi koriander vagy petrezselyem (opcionális)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az összes alapanyagot tegyük keverőtálba és alaposan dolgozzuk össze.

A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire/hőálló tálba.

A fasírtok tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, majd toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon