
Ízletes pulykafasírt olajszag nélkül: nem fog kiszáradni a húsgolyó

A gusztusos fasírtgolyók nem a hagyományos módon készülnek, ugyanis sokkal kevesebb olajjal, a sütőben pirulnak.
A fasírt népszerű finomság, bármilyen körettel kínálva mennyei, krumplipüré, főzelék mellé tökéletes, és még szendvicsalapanyagnak is kiváló. A darált húsos étel a leggyakrabban olajban sül vagy Stefánia-módon kerül a tányérra, mindkét változat nagyon ízletes a maga módján.
Ha egészségesebben készítenéd a fasírtgolyókat, akkor told őket bátran a sütőbe, úgy jóval kevesebb zsiradékot igényel a húspogácsa. A hús fűszerezésével is érdemes játszani, új dolgokat kipróbálni. Ha szereted az ázsiai konyhát, akkor a megszokott ízesítők helyett a darált húshoz gyömbért, szójaszószt és szezámolajat keverj, sokkal különlegesebb zamata lesz a golyóknak.
Le is fagyaszthatod
Fasírtból mindig érdemes többet készíteni, mert egyszerűen le lehet fagyasztani. A húst először formázd meg, majd helyezd sütőpapírral bélelt tálcára és így tedd a fagyasztóba 1 órára. Ezután a húst csomagold légmentesen zárható zacskókba, 3-4 hónapig gond nélkül eláll.
Sütőben sült pulykafasírt

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg darált pulykahús
- 4 evőkanál pankomorzsa
- 1 darab tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1 maréknyi koriander vagy petrezselyem (opcionális)
- kevés olaj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tegyük keverőtálba és alaposan dolgozzuk össze.
A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire/hőálló tálba.
A fasírtok tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, majd toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!