Szaftos, ízes csirkefasírt dinsztelt káposztával: a hús sütőben sül ropogósra
Süsd az ízletes csirkefasírtot sütőben, és akkor nem szívja magát tele olajjal. A dinsztelt káposzta kiváló hozzá köretnek.
A fasírt népszerű finomság, bármilyen körettel kínálva mennyei, krumplipüré, főzelék mellé tökéletes, és még szendvicsalapanyagnak is kiváló. A darált húsos étel a leggyakrabban olajban sül vagy Stefánia-módon kerül a tányérra, mindkét változat nagyon ízletes a maga módján.
Ha egészségesebben készítenéd a fasírtgolyókat, akkor told őket bátran a sütőbe, úgy jóval kevesebb zsiradékot igényel a húspogácsa. A hús fűszerezésével is érdemes játszani, új dolgokat kipróbálni. Ha szereted az ázsiai konyhát, akkor a megszokott ízesítők helyett a darált húshoz gyömbért, szójaszószt és szezámolajat keverj, sokkal különlegesebb zamata lesz a golyóknak.
Fasírtból mindig érdemes többet készíteni, mert egyszerűen le lehet fagyasztani. A húst először formázd meg, majd helyezd sütőpapírral bélelt tálcára és így tedd a fagyasztóba 1 órára. Ezután a húst csomagold légmentesen zárható zacskókba, 3-4 hónapig gond nélkül eláll.
Az összes alapanyagot tegyük keverőtálba és alaposan dolgozzuk össze.
A masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire/hőálló tálba.
A fasírtok tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, majd toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük aranybarnára a golyókat.
Fotó: Getty Images