Könnyed cukkinis, gombás tészta: a tejszíntől lesz krémes

4
Nyomtatás
cukkinis-gombas-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az étel egy egyszerű és egészséges cukkinis fogás, ami a rohanós hétköznapokon szuper ebéd lehet, de akár vacsorára is bátran elkészíthető.

A tésztaételek szezontól függetlenül bármilyen alkalomra elkészíthetők. Ugyanakkor, ha már nyár van, és megannyi friss zöldséget beszerezhetünk a piacon, érdemes ezekből dolgozni.

Ez alkalommal egy cukkinis-gombás spagettit készítünk, amelyet a tejszín és a parmezán tesz igazán krémessé, a frissességét pedig a petrezselyem fokozza.

Cukkinis, gombás tészta

cukkinis-gombas-teszta

Hozzávalók 4 adaghoz

Az ételhez:

  • 400 g spagettitészta
  • 1 tk.
  • 1 db cukkini
  • 250 g csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet bacon
  • 2 ek. olívaolaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g parmezán
  • bors

A díszítéshez:

  • 2 ek. petrezselyem
  • 0.5 tk. chilipehely (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát. Egy nagy lábasban forraljunk vizet egy teáskanál sóval. Tegyük bele a spagettit, és főzzük al dentére. Szűrjük le, és tegyünk félre 240 ml-t a főzővízből a későbbi sűrítéshez.

Mossuk meg a cukkinit és a gombát, majd csepegtessük le. A gombát szeleteljük vékonyra. A cukkinit zöldséghámozóval vágjuk hosszú, metélt jellegű csíkokra, majd ezeket késsel daraboljuk kisebb, vékonyabb csíkokra.

Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágjuk őket apróra. A bacont is szeleteljük vékony csíkokra.

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a gombát, a cukkinit, a hagymát és a bacont, és közepes lángon pároljuk kb. 5 percig. Ezután keverjük hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1-2 percig, míg kellemes illata nem lesz.

Öntsük a serpenyőbe a főzőtejszínt, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Folyamatos keverés mellett főzzük további 2-3 percig, míg a sajt elolvad és a szósz kissé besűrűsödik.

Keverjük a leszűrt spagettit a szószhoz. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá a félretett főzővízből, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

Főzzük össze az egészet kb. 5 perc alatt. Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálalás előtt hintsük meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Ha kedveljük a pikáns ízeket, egy kevés chilipehely is mehet a tetejére.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon