Isteni áfonyás muffin diómorzsával: egyszerre álompuha és roppanós
A klasszikus áfonyás muffint érdemes időnként megújítani: ennek a változatnak a tetejére karamellizált diómorzsa kerül.
Ez a zabmuffin gyorsan és egyszerűen készül, tartalmas, rostban gazdag és álompuha, vagyis kompromisszumok nélkül élvezheted a finom és egészséges süteményt. Száz százalékban zabpehelyliszt az alapja, amelyhez kész őrleményt is használhatsz, vagy zabpehelyből magadnak is darálhatod.
Mivel vegán, így tejtermékek és tojás nélkül készül: helyettük kókuszjoghurttól és almapürétől lesz puha a tészta, az állagát több napig is megőrzi. Finomított cukrot sem tartalmaz, helyette a természetes eredetű juharszirup édesíti.
Egy tálban keverjük össze a zabpehelylisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat, majd öntsük a zabos keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze.
Kanalazzuk a masszát muffinpapírokba vagy olajjal kikent muffinsütőbe, és tetszés szerint szórjuk meg a tetejüket zabpehellyel.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp: ha nincsen kéznél juharszirup, és helyette cukorral édesítenél, akkor adj a tésztához 50 grammal több joghurtot, hogy hidratált maradjon.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu