
Csicseriborsós curry zöldségekkel: imádni fogod a fűszerezését
A csicseriborsós curry remek főfogás, különösen, ha valami igazán egyedit készítenél.
Ez a zöldséges curry az egyik legfinomabb, legüdébb és legegyszerűbb egytálétel, amit fél óra alatt elkészíthetsz. A sok zöldséghez gazdag fűszerezés társul, az egészet pedig selymes kókusztej hozza össze.
Mivel gyorsan készül, ezért a hétköznap estékbe is beillesztheted, így tökéletes megoldás, ha valami meleg ételt ennél vacsorára. A curry különlegessége, hogy nem kell mellé rizst főzni, mivel ramentészta kerül bele: ezt elég a szószba keverned, lefedned, és 8-10 perc alatt meg is puhul.
Az olajat hevítsük fel, és dinszteljük rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, együtt is pirítsuk 1-2 percig, majd mehet bele a currypaszta és a currypor is, és azokat is pirítsuk le kissé.
Keverjük az alaphoz a répát, a ceruzababot és a paprikát, és közepes hőfokon pirítsuk 5-6 percig (ha szükséges, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet, hogy ne ragadjon le).
Mehet bele a cukkini, öntsük fel a zöldségalaplével és a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel. Keverjük bele a ramentésztát, és fedő alatt főzzük 10 percig.
Vegyük le a tűzről, facsarjuk bele a lime levét és a friss koriandert, és máris fogyaszthatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu